Russland valset over Norge i VMs åpningskamp

Vant 6-2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Se målene i videovinduet over!

Måltyven Patrick Thoresen puttet to, men mot raske motspillere og tidligere lagkamerater ble Norge og Thoresen for små.

VM-åpningen fredag endte med 2-6-tap for Russland i elite-VM ishockey fredag kveld. Ikke mindre enn fire av Thoresens lagkamerater i SKA St. Petersburg tegnet seg på scoringslisten.

- Jeg vet at de er dritgode, og det visste også resten av laget. At de var såpass dominerende var ingen overraskelse. Vi gjorde bare ikke en god nok jobb til å stoppe dem. De fikk spille litt vel mye på egne premisser, sa tomålsscorer Thoresen til NTB.

Lars Volden fra SHL-klare Rögle fikk sjansen i det norske buret, og han fikk tidlig mer enn nok å henge fingrene.

Russlands 1-0-scoring kom drøye minuttet etter at NHL-aktuelle Andreas Martinsen pådro seg Norges første utvisning etter 1.40 minutter spill. Martinsen rakk bare så vidt inn på isen igjen før det sto 2-0 til russerne.

Raske Alt russerne foretok seg gjorde de dobbelt så fort som Norge.

Tempoforskjellen var påfallende, og strengt tatt var det heller ikke overraskende for et lag som hadde flust av NHL-spillere og som også har noen flere på lur til de kommende kampene. Russland er regjerende verdensmestere og viste tidvis hvorfor mot Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.