Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland vant dobbelt

Santa Caterina (NTB): I fravær av de norske og finske løperne gjorde russerne som de ville i dagens verdenscupstafetter i langrenn. I kvinneklassen ble det russisk dobbeltseier, mens Russlands menn uten Bjørn Dæhlie & co. å bekymre seg om paraderte inn til seier foran Italia og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sergej Tsjepikov, som har klart spranget fra skiskyting til langrenn, gikk ankeretappen for Russland og avgjorde en duell med italienske Roberto De Zolt. Italieneren gikk ut ett sekund bak den tidligere skiskytter-OL-mesteren, men var slått med over 23 i mål.

Italia ledet ved de to første vekslingene, men hadde ikke stor nok bredde til å tukte russerne. Aleksej Prokurorov gikk Russland opp i tet før Tsjepikov skrudde på turboen. Sverige ble nummer tre, slått av vinnerlaget med over halvannet minutt.

En sterk tredjeetappe av Torgny Mogren reddet plassen på seierspallen for svenskene. Unggutten og framtidshåpet Per Elofsson sliter fortsatt med å få opp farten, og vekslet som nummer ni etter å ha notert åttende beste tid på andre etappe.

I kvinneklassen viste russerne sin voldsomme bredde ved å få to lag i mål før hjemmelaget Italia, som hadde seiersambisjoner i skøytestafetten. Stefania Belmondo noterte beste etappetid på ankeretappen, men da var slaget allerede tapt. Olga Danilova bare sikret seieren foran andrelagets Nina Gavriljuk.

Onsdag er det sprintrenn i Milano, og da vil de norske løperne være på plass igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!