Russland vil ha Drillo

Det russiske fotballforbundet (RFU) skal ha Egil «Drillo» Olsen på ønskelisten over mulige nye landslagssjefer.

Også danske Richard Møller-Nielsen, som førte Danmark til EM-gull i 1992, og svenske Bosse Johansson skal være blant kandidatene.

Russiske aviser har presentert listen over utenlandske trenere som kan være aktuelle til å ta over etter Oleg Romantsev. Han trakk seg fra stillingen etter at Russland mislyktes i å ta seg fra gruppespillet i VM.

Egil Olsen ble overrasket da NTB fortalte ham at han befinner seg på den russiske «ønskelisten». Men Drillo har klare meninger om den russiske spillestilen selv om han ikke vil si noe hvor attraktiv en slik jobb er.

- De har et enormt forbedringspotensial. Men landslaget virker sidrumpa og gammeldags. Det er mye markeringer og de spiller med sweeper, forklarer Egil Olsen, som er motstander av en slik spillestil.

Han forteller at han så to av Russlands VM-kamper og ikke ble spesielt imponert.

- Det virker som de ikke har fulgt med i tiden. Laget framsto dårlig, men enkeltspillere var bra, sier Olsen.

- Er du interessert i jobben hvis du skulle få et tilbud?

- Den tid den sorg, svarer den tidligere norske landslagstreneren, som sier at han aldri har forestilt seg det å bo i Russland.

Ingen middelmådighet

Det er det italienske agentfirmaet Promosport som sendt en liste med ledige trenerkandidater til RFU. Firmaet formidler kontakt mellom trenere og klubber/forbund.

Den russiske fotballpresidenten Vjatsjeslav Koloskov skal ha diskutert mulige trenerkandidater med sine kolleger i Italia, Spania, England og Frankrike.

- Det er rundt 10 store trenere i verden nå, men alle er opptatt. Det er ingen mening i å ansette en middelmådig spesialist. De er ikke bedre enn sine russiske kolleger, sier Koloskov til Pravda.

NTB

PÆLER TIL RUSSLAND: Egil Olsen skal være en aktuell kandidat for Russlands fotball-landslag.