Russland vil straffe tidligere antidopingsjef

Russisk påtalemyndighet har åpnet straffesak mot den tidligere sjefen for landets antidopinglaboratorium, Grigorij Rodtsjenkov.

UTESTENGT RUSSERNE FRA OL:  IAAF-president Sebastian Coe og leder for inspeksjonen av Russland, Rune Andersen, fortalte i går at landets utøvere utestenges fra OL. Foto: Scanpix
UTESTENGT RUSSERNE FRA OL:  IAAF-president Sebastian Coe og leder for inspeksjonen av Russland, Rune Andersen, fortalte i går at landets utøvere utestenges fra OL. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rodtsjenkov er mannen som i et intervju med New York Times fremsatte de kontroversielle opplysningene om at en mengde russiske utøvere skal ha deltatt i et omfattende myndighetsstyrt dopingprogram.

Nå skal Rodtsjenkov straffeforfølges i hjemlandet.

Beslutningen om å åpne straffesak mot den tidligere antidopingtoppen kom bare timer etter at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) valgte å utestenge samtlige russiske utøvere fra Rio-OL fredag.

Fra russisk hold opplyses det at Rodtsjenkov anklages for «maktmisbruk».

Rodtsjenkov, som har flyktet til USA, beskrev i forrige måned i detalj hvordan russiske utøvere fikk hjelp til å lure dopingjegerne under OL i Sotsji. Minst 15 medaljevinnere skal ha avlagt positiv dopingprøve, men ble aldri avslørt som følge hjelp fra landets innenriksdepartement og sikkerhetstjenesten.

I etterforskningen som nå er innledet mot Rodtsjenkov, heter det at den tidligere laboratoriesjefen skal ha forsøkt «å skjule egne svakheter og feil» ved å undergrave russiske interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer