Nye regler i internasjonalt langrenn

Russland vil ta Klæbo

For Norges store rival gjaldt egentlig bare en sak på årets FIS-møte: Skaff Aleksandr Bolsjunov alle fordeler!

NY BESTEMANN: Russiske Aleksandr Bolsjunov slo den regjerende verdenscupmesteren Johannes Høsflot Klæbo sist vinter. Det vil russerne gjerne oppleve igjen. Derfor har de bedt om nye regler til fordel for sin mann. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
NY BESTEMANN: Russiske Aleksandr Bolsjunov slo den regjerende verdenscupmesteren Johannes Høsflot Klæbo sist vinter. Det vil russerne gjerne oppleve igjen. Derfor har de bedt om nye regler til fordel for sin mann. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUSSEREN Aleksandr Bolsjunovs sammenlagtseier i sist verdenscup var en stor sportslig triumf for naboene i øst. Dette var den første vinteren på lenge at langrenn gikk på gratis nasjonalt TV. Seersifrene var formidable. Midt i sesongen var det bare kunstløp som trakk et større TV-publikum, og de russiske heltene leverte:

  • Bolsjunovs flotte klatretriumf i Tour de Ski var et høydepunkt både for gutten og hjemmepublikummet.

Etter at de norske herreløperne vinteren før hadde tatt alle gullene i Seefeld-VM, slo russisk langrenn sterkt tilbake. Tittelforsvarer Johannes Høstflot Klæbo var i realiteten sjanseløs lenge før sesongen måtte stoppes på grunn av koronaviruset.

Nå som langrenn ikke helt vet hvordan sporten skal komme i gang igjen, er det den samme Klæbo som Russland planlegger for å blokkere.

HVERT år på denne tida samles langrennskomiteen i det internasjonale Skiforbundet (FIS) for å snekre rammer for sporten sin. Det siste tiåret har Russland under sin mektige langrennssjef Jelena Velbe vært overraskende passive på disse møtene.

Målt i aktive løpere er Russland verdens største langrennsnasjon, og skulle på det viset hatt all mulig grunn til å ta regien. Men stort sett har Velbe fulgt debattene uten å si noe særlig. Det er alle de andre skinasjonene som har frontet den vante kjøret med å sikre nye regler som kan bremse den norske dominansen i sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer