Russland VM-planer på 144 milliarder får Blatter til å reagere

Se planene for VM 2018.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russland brukte over 300 milliarder kroner på å arrangere vinter-OL i Sotsji. I etterkant blir bare byen omtalt som «dødens by».

Om «bare» fire år arrangerer landet VM i fotball.

Der kommer de heller ikke til å spare på pengene. Ifølge Aftonbladet er prisen på mesterskapet estimert til 144 milliarder kroner. Halvparten av OL - men dobbelt så dyrt som VM i Brasil.
 
Etter Putins planer skal det brukes tolv stadioner under mesterskapet. De fleste av dem helt nye.  (Se bildeserie over)

- Vi skal gjøre alt vi kan for å arrangere et mesterskap på aller høyeste nivå, sa president Vladimir Putin da han var på VM-finalen i Brasil.

Bekymret Blatter Etter VM i Brasil var FIFA-president Sep Blatter  bekymret over at fotballfesten kostet rundt 69 milliarder kroner.

- VM er blitt så stort at det er blitt vanskelig å arrangere. I 2018 skal vi ikke havne i en situasjon som i Sør-Afrika, der man slet med å finne ut av hvordan man skulle bruke enkelte av arenaene etter VM, sa Blatter.

Det føles rart å skrive det - men det kan visst nok bli for mye - til og med for den aldrende mannen som styrer fotballens mektigste organ.

Han frykter det samme i Russland. Blatter var sjokkert da han hørte om planene, og har innkalt til møte i september.

- Russland er et fotballand, men vi skal under et møte i september ta stilling til om tolv stadioner er det riktige antallet, eller om det bør reduseres. VM må være gjennomførbart, rimelig og kontrollerbart, sa Blatter under VM i Brasil.

Store planer Russland VM 2018 er for øvrig det mesterskapet landslagstrener Per-Mathias Høgmo drømmer om VM-medalje. Tidligere i år sa han til Dagbladet:

- Spillerne våre må være rå: Hvis vi skal lykkes med å komme til sluttspill i Frankrike og ta medalje i Russland, må vi gjøre noe som er mye bedre enn det vi allerede har gjort. Og det jobber vi med hver eneste dag, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer