RESPEKT FOR LEGKOV: Petter Northug frykter Alexander Legkov så mye at han har et bilde av russeren hengende på speilet (øverst til høyre) for å motivere seg. Men i VM-stafetten slipper Northug å frykte den knallsterke russeren. Foto: ARNT E. FOLVIK
RESPEKT FOR LEGKOV: Petter Northug frykter Alexander Legkov så mye at han har et bilde av russeren hengende på speilet (øverst til høyre) for å motivere seg. Men i VM-stafetten slipper Northug å frykte den knallsterke russeren. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Russland vraker Northugs overmann til VM-stafetten

Northug skjønner ikke hva Välbe tenker på.

(Dagbladet): Alexander Legkov ble den første russiske sammenlagtvinneren i Tour de Ski og kom til prøve-OL i Sotsji som sammenlagtleder i verdenscupen. I Sotsji ble han nummer tre på lørdagens 30 km fellesstart med skibytte.

Men Jelena Välbe er ikke imponert. Jenta som herjet i løypene på hele 90-tallet er nå både landslagstrener og langrennspresident i Russland.

Ifølge VG sier hun til avisa Sport Express at Legkov er uaktuell for stafetten under VM i Val di Fiemme.

- Sviktet i Oslo - Han sviktet på stafetten i Oslo-VM, og det er ingen grunn til å risikere noe i VM, skal Välbe ha sagt.

Alexander Legkov står utenfor det russiske landslaget, og det er en kjent sak at samarbeideklimaet mellom landslagsledelsen og Legkovs lag ikke er det beste.

At Legkov ikke skal gå stafetten, er like overraskende som det er positivt for Norge.

Northug: - En gave - En gave til Norge hvis han ikke går. Hvis det er bestemt at Legkov ikke skal gå stafetten, skjønner jeg ikke hva de tenker på, sier Petter Northug til VG.

- Jeg bruker ikke energi på dette, er Legkovs egen kommentar til VG.

Ski-VM i Val di Fiemme starter med sprint torsdag 21. februar. Fredag 1. mars er det 4x10 km stafett for herrer, med Norge og Russland som to av de største favorittene.

SJANSELØS: Mens Petter Northug måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, kunen ALexander Legkov (t.v.) starte feiringen av Russlands første Tour-seier. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix
SJANSELØS: Mens Petter Northug måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, kunen ALexander Legkov (t.v.) starte feiringen av Russlands første Tour-seier. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB Scanpix Vis mer