Russlands fotballforbund benekter påstander om rasisme

- Russiske myndigheter forblir døve i forhold til rasisme.

RASISME: Tdiligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong hevder at han viste fingeren etter å ha blitt utsatt for rasisme i Russland. Foto: NTB Scanpix
RASISME: Tdiligere Arsenal-spiller Emmanuel Frimpong hevder at han viste fingeren etter å ha blitt utsatt for rasisme i Russland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ufa-spiller Emmanuel Frimpong hevdet at han ble utsatt for rasisme i den russiske serieåpningen da ghaneseren ble utvist for å vise fingeren. Tirsdag ble 23-åringen utestengt i to kamper.

Det russiske fotballforbundet nekter for at det har funnet sted rasisme i oppgjøret mellom Spartak Moskva og Ufa.

Frimpong ble utvist da han viste fingeren etter at Moskva-tilhengere skal ha kommet med rasistiske tilrop. Spilleren fikk tirsdag karantene i to kamper. Klubben anker ikke avgjørelsen.

- Vi lever i en gal verden. At det russiske forbundet kan si at de ikke hørte eller så noe bevise rasisme er større enn en spøk, skrev Frimpong på Twitter

Artur Grigorjanz fra det russiske fotballforbundet, fortalte tirsdag at det ikke fantes bevis for rasisme. Anti-diskrimineringsorganisasjonen FARE var raskt ute med å kritisere etterforskningen.

- Russiske myndigheter forblir døve i forhold til rasisme, tvitret FARE.

Brasilianske Hulk uttalte nylig at rasisme er en del av det å være fotballspiller i Russland.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer