Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russlands hopptrener: - Kvinners oppgave er å føde barn og gjøre husarbeid

To uker før tidenes første kvinnehoppkonkurranse i OL.

MEDALJEKANDIDATER: Japanske Sara Takanashi (midten) er den største gullfavoritten under kvinnenes skihoppkonkurranse i Sotsji. Men hun kan få tøff konkurranse fra blant andre franske Coline Mattel (t.v.) og russiske Irina Avvakumova (t.h.)Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix
MEDALJEKANDIDATER: Japanske Sara Takanashi (midten) er den største gullfavoritten under kvinnenes skihoppkonkurranse i Sotsji. Men hun kan få tøff konkurranse fra blant andre franske Coline Mattel (t.v.) og russiske Irina Avvakumova (t.h.)Foto: AP Photo/Kyodo News/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over lang tid har de kvinnelige skihopperne kjempet en hard kamp for å få innpass på OL-programmet. Når OL i Stosji starter 7. februar, skjer det for første gang.

Det betyr imidlertid ikke at alle i vertsnasjonen er enig i at det er riktig å la kvinner drive med shihopp.

- Skal føde barn Bare spør de russiske hopplandslagets trener Alexander Arefyev.

I et intervju med russiske Izvestia er han nemlig sitert på følgende:

- Jeg må innrømme at jeg ikke støtter kvinneskihopping. Det er en tung og traumatisk sport. Om en mann blir alvorlig skadd, er det ikke dødelig, men det kan gå mye verre for kvinner som aller. Hvis jeg hadde hatt en datter, ville jeg aldri latt henne prøve skihopping. Det er for vanskelig. Kvinner har et annet formål - nemlig å føde barn, gjøre husarbeid og passe på hjemmet, sier Arefyev.

Støtter russisk kvinnehopper Til russerens forsvar må det sies at han på spørsmål om russernes kvinnelige hopper i Sotsji, Irina Avvakumova, var noe mer positivt innstilt.

- Irinia er brilliant og fortjener voldsom respekt. Hun har utviklet seg mye. Første gangen jeg så henne hoppe, kunne jeg aldri forestille meg at hun skulle nå et høyt nivå. Det er først og fremst takket være enorm dedikasjon at hun har lyktes, sier Aregyev til det russiske nettstedet.

De norske kvinnene som skal til Sotsji er Line Jahr, Maren Lundby og Helena Olsson Smeby.

Hele Norges coronakart