UTE AV VM: Roman Sjirokov, Russlands landslagskaptein, mister VM med skade.Foto: AFP  / TOFIK BABAYEV / NTB Scanpix
UTE AV VM: Roman Sjirokov, Russlands landslagskaptein, mister VM med skade.Foto: AFP / TOFIK BABAYEV / NTB ScanpixVis mer

Russlands kaptein mister VM

Sjirokov ut med skade.

Den russiske landslagskapteinen Roman Sjirokov (32) mister fotball-VM på grunn av en skade. Det opplyste landslagssjef Fabio Capello etter 2-0-seieren over Marokko i dag.

Krasnodar-spilleren har slitt med en skade i kneet siden april og må etter helgen reise til Finland for å operere. 32-åringen står oppført med tolv scoringer på sine 41 landskamper for russerne.

- Sjirokov spiller en stor rolle i laget, men nå må de andre benytte sjansen til å vise hva de er kapable til. Jeg er av de personene som alltid sier at glasset er halvfullt, sa Capello.

- Pavel Mogilevets vil erstatte Sjirokov i troppen, men vi har fortsatt tiden fram til 15. juni med å endre på lagoppstillingen, sa han.

Den russiske landslagssjefen hadde akkurat sett sitt lag slå Marokko 2-0 da han kom med nyhetene på den påfølgende pressekonferansen. I kampen hadde Vasilij Berezutskij og Jurij Zjirkov scoret målene.

For Russlands del starter VM mot Sør-Korea 18. juni. De to andre lagene i VM-gruppe H er Belgia og Algerie.

(NTB)