Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russlands kunstløp-yndling har over et dusin operasjoner i knær og rygg

Torsdag måtte han trekke seg før starten i sitt siste OL.

SKUFFET: Russlands kunstløp-yndling Jevgenij Plusjenko måtte i dag trekke seg før sin siste OL-konkurranse da han kjente smerter i ryggen under oppvarming. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev
SKUFFET: Russlands kunstløp-yndling Jevgenij Plusjenko måtte i dag trekke seg før sin siste OL-konkurranse da han kjente smerter i ryggen under oppvarming. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands kunstløpikon Jevgenij Plusjenko fikk ikke avskjeden han ønsket. Han måtte trekke seg fra kortprogrammet i OL torsdag.

Det skjedde rett før han skulle i aksjon, til enorm skuffelse for et forventningsfullt publikum.

- Jevgenij Plusjenko deltar ikke i konkurransen på grunn av skade, opplyste speakeren i ishallen til sjokkert stillhet fra tilskuerne.

- Jeg er lei for det. Jeg beklager overfor mine tilhengere og alle andre, men jeg gjorde mitt beste. Jeg holdt på å begynne å gråte. Det var ikke slik jeg ønsket å avslutte karrieren, sa Plusjenko, som har gull (2006) og to sølv (2002, 2010) fra de tre foregående OL.

Han gjennomførte oppvarmingen på seks minutter, men snublet ut av en trippel axel og holdt seg deretter til korsryggen inntil han snublet i et nytt forsøk på et hopp.

Etter oppvarmingen gikk han bort til dommerne og orienterte om at han ikke kom til å konkurrere. Etter at beskjeden ble brakt videre til publikum, kom Plusjenko på isen og bukket og vinket til hver tribune.

- Umulig - I går falt jeg under min firedoble toeloop under trening, og jeg følte et problem i ryggen. I dag prøvde jeg meg på trening, men jeg kunne ikke hoppe, forklarte Plusjenko.

- Jeg prøvde og prøvde, men det gikk ikke. Under oppvarming gjorde jeg trippel loop og trippel lutz, men etter min første trippel axel følte jeg fryktelige smerter i beinet. Etter det neste forsøket følte jeg ikke beina mine, fortsatte han.

- Dermed var det ingen vei utenom. Jeg måtte trekke meg.

Plusjenko har hatt over et dusin operasjoner i knær og rygg. Likevel kjempet han hardt for å kunne avslutte karrieren i OL på hjemmebane.

Etter lobbyvirksomhet fikk Plusjenko Russlands ene plass i mennenes konkurranse selv om han feilet i det nasjonale uttaksstevnet. Unge Maxim Kovtun vant det stevnet, men feilet i EM. Dermed ble Plusjenko valgt likevel.

Respekt Etter at 31-åringen bidro til gull i lagkonkurransen ble det spekulert i at han ville slippe til yngre krefter i den individuelle konkurransen, men han gjorde det klart at han ønsket å delta.

Torsdag skulle han i aksjon som nummer sju i Isberg-arenaen, men publikum fikk ikke se ham konkurrere. Han trakk seg for sent til at Russland kunne sette inn en reserve.

Plusjenko sa at han har gjort sin siste konkurranse. Heretter blir han å se bare i kunstløpshow.

- Men først trenger jeg en lang pause, sa han.

Trener Alexej Misjin ba om respekt for stjernen sin.

- Jeg har arbeidet med ham i 20 år, og dette er første gang han ikke har lyktes. Vær positive mot ham og respekter ham, ba han pressen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!