Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Russlands Northug» plaget nordmennene igjen

Stjal pallplassen fra Bø da Schempp vant igjen.

SLO BØ: Anton Sjipulin stjal nok en gang en topplassering fra en nordmann. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
SLO BØ: Anton Sjipulin stjal nok en gang en topplassering fra en nordmann. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer

(Dagbladet): Forrige helg gjorde russeren Anton Sjipulin en utrolig ankeretappe og stjal stafettseieren, som Tarjei Bø var sikker på var i boks, fra Emil Hegle Svendsen og Norge.

Det gjorde russeren etter en vanvittig sluttspurt. Sjipulin har feltets klart beste avslutning og er skiskyttersportens svar på Petter Northug, i kraft av at han er umulig å slå de siste meterne.

I dag var det Tarjei Bø som fikk erfare det.

Stryningen gikk ut på 3. plass før den siste runden på jakstarten i Pokljkuka, men til tross for at Bø er i strålende langrennsform, var han sjanseløs mot Sjipulin.

Dermed stjal russeren pallplassen fra Bø. Tyske Simon Schempp vant foran Martin Fourcade, mens Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen ble nr. 8 og 9.

God norsk start Ole Einar Bjørndalen startet nest først etter 2. plassen på sprinten og åpnet glimrende på dagens jakstart med fullt hus på første liggende. Det samme gjorde Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen, som alle var med i tetkampen.

Den norske trioen fulgte opp med en ny feilfri liggende skyting på deres andre standpallopphold. Det samme gjorde forhåndsfavorittene Simon Schempp og Martin Fourcade.

De to sistnevnte imponerte nok en gang på den første stående serien, mens Bjørndalen og Svendsen måtte gå én strafferunde hver. Storebrør Bø leverte imidlertid nok en feilfri skyting og klatret opp på 3. plass før den siste skytingen.

Schempp vant igjen Der avgjorde tyskeren duellen mot verdenscupleder Fourcade etter at franskmannen bommet. Det samme gjorde Bø, Bjørndalen og Svendsen som måtte gå en strafferunde hver.

Bø gikk likevel ut på 3. plass før den siste runden, men med spurtfantomet Anton Sjipulin og Quentin Fillon Maillet jaktende like bak.

Nok en gang var Sjipulin i en egen klasse på sisterunden. Dermed ble Bø nr. 4, mens Schempp vant foran Fourcade.

VANT: Tyske Simon Schempp vant sitt andre verdenscuprenn på rad. Foto: EPA/BARBARA GINDL
VANT: Tyske Simon Schempp vant sitt andre verdenscuprenn på rad. Foto: EPA/BARBARA GINDL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media