OL-antrekk

Russlands OL-uniformer vekker reaksjoner

Flere mener russernes OL-antrekk ser ut som et gigantisk russisk flagg. Emil Iversen (29) mener russerne bommer.

DE BOMMER: Skilandslagets Emil Iversen kaster sin dom over OL-draktene til Russland, som må stille som nøytrale i det kommende OL. Video/bilder: Bjørn Langsem / AP / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MERÅKER (Dagbladet): Etter at CAS ga en to års-utestengelse av Russland i desember, får russiske utøvere bare delta i VM og OL under nøytralt flagg.

Med andre ord er det forbudt å bruke det russiske flagget, andre russiske statssymboler og den russiske nasjonalsangen under de store mesterskapene.

Under skiskytter-VM gikk de russiske utøverne under navnet «RBU-team», fordi Det internasjonale skiskytterforbundet IBU hadde forbudt all bruk av ordet «Russland», og de russiske utøverne fikk heller ikke bruke sitt eget flagg, heller ikke i sosiale medier.

Dagbladet møtte Emil Iversen i Meråker fredag. VM-gullvinneren fra femmila i Oberstdorf har sansen for de russiske klærne.

- Jeg er jo litt interessert i klær, så jeg synes OL-klærne var ganske kule, jeg. De var veldig lite nøytrale, men det går sikkert fint, sier Iversen.

I håndball-VM for herrer i Egypt fikk laget delta med håndballforbundets logo, som inneholder det russiske flaggets farger. Det er opp til de internasjonale særforbundene hvor strenge regler russiske utøvere må forholde seg til.

Ikke nøytralt

Om litt over tre måneder er det sommer-OL i Tokyo, der opptil ti russiske utøvere igjen skal i aksjon. I den forbindelse ble OL-klærne lansert i Moskva denne uka. De vil konkurrere under navnet ROC - som står for Russian Olympic Committee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer