Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russlands tennispresident tror på OL-deltakelse for Sjarapova

- Utøverne tar det fysioterapeutene råder dem til.

TIL OL?: Maria Sjarapova er fortsatt aktuell for OL i Rio i sommer, ifølge den russiske tennispresidenten. Her fra Australian Open i januar. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM
TIL OL?: Maria Sjarapova er fortsatt aktuell for OL i Rio i sommer, ifølge den russiske tennispresidenten. Her fra Australian Open i januar. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Vis mer

Til tross for at Maria Sjarapova avga en positiv dopingprøve under Australian Open i januar, føler den russiske tennispresidenten seg trygg på OL-deltakelse for landets yndling.

Den 28 år gamle tennisstjernen opplyste mandag om den positive prøven. Hun hevder å ha fått i seg stoffet (meldonium) gjennom medisin som hun har brukt i en årrekke.

- Jeg tar fullt ansvar. Det er mitt ansvar hva jeg putter i kroppen min, sa Sjarapova på mandagens pressekonferanse.

Det er foreløpig ukjent hvilken straff som venter for russeren med fem Grand Slam-titler under beltet. Landets tennispresident, Sjamil Tarpitsjev, tror Sjarapova vil bli klar til OL-turneringen i Rio.

- Jeg synes det er bare tull. Utøvere tar det fysioterapeutene og legene råder dem til. Jeg tror Sjarapova kommer til å spille i OL, men vi må se hvordan saken utvikler seg, sier Tarpitsjev til det russiske nyhetsbyrået Tass.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram