Russlands trener til angrep på Norge: - De prøver å gjøre dumme ting

Russlands trener Markus Cramer ønsker fair play mellom de norske og russiske løperne på fellesstarten lørdag.

STERK: Aleksandr Bolsjunov gikk en av sine beste fristilssprinter og ble nummer fire. Dermed ligger han foran skjema i kampen mot Johannes Høsflot Klæbo om seieren i minitouren og verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB Scanpix
STERK: Aleksandr Bolsjunov gikk en av sine beste fristilssprinter og ble nummer fire. Dermed ligger han foran skjema i kampen mot Johannes Høsflot Klæbo om seieren i minitouren og verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

QUÉBEC (Dagbladet): Bataljen mellom Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov om sammenlagtseieren i verdenscupen blir stadig tettere og mer uforutsigbar.

Med bare to renn igjen av verdenscupsesongen er det helt åpent mellom de to jevngamle konkurrentene. Etter fredagens sprint har nordmannen en ledelse på 24 poeng, men det er fortsatt 300 poeng igjen å kjempe om.

Lørdagens 15 km fellesstart kan bli det aller viktigste rennet i avgjøre hvem av de to som tar sammenlagtseieren. 45 bonussekunder deles ut på distansen, hvor det skal være to innlagte spurter underveis.

Det gjør at det vil bli en knallhard kamp underveis for å sikre seg bonussekunder. De kan bety minst like mye for utfallet som sluttresultatet på fellesstarten, mener Sindre Bjørnestad Skar.

- Det viktigste blir å ta bonussekunder. Det har nesten ingenting å si om du blir nummer tre eller sju i mål, det er bonussekundene underveis som utgjør noe. Det blir en krig underveis, så skal vi gjøre det vi kan for at Johannes får mange bonussekunder og at kanskje Bolsjunov ikke får så mye. Men de to er kanskje de beste på det her, så det blir jo veldig vanskelig å utfordre Bolsjunov veldig mye, det blir det, sier Skar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer