STØTTER BLATTER: Russlands VM-sjef mener FIFA-president Sepp Blatter er et offer. Foto: Scanpix
STØTTER BLATTER: Russlands VM-sjef mener FIFA-president Sepp Blatter er et offer. Foto: ScanpixVis mer

Russlands VM-sjef mener Blatter er et offer

- Han har alltid vært en venn av dette landet.

Russlands VM-sjef Alexei Sorokin synes det er trist at Sepp Blatter snart er ferdig som FIFA-sjef, og mener sveitseren er en «veldig modig person».

Sorokins uttalelser kommer i forbindelse med trekningen av kvalifiseringsgruppene til VM, som skjer i St. Petersburg lørdag.

- Blatter har alltid vært en venn av dette landet. Vi er trygge på at alt han gjør er til det beste for FIFA, som han har dedikert livet sitt til, sier Sorokin til BBC.

Mener Blatter er et offer - Dessverre har han nå bestemt seg for å ta ansvar for enkelte ting som ikke er hans ansvar, sier Sorokin videre med henvisning til at Blatter har trukket seg som FIFA-president, sier Sorokin.

Russeren mener at Blatter er et offer for andres feil.

Prosessene som førte til tildelingen av mesterskapene til Russland og Qatar i 2018 og 2022 er blant de sakene som granskes i den pågående korrupsjonsetterforskningen mot FIFA. Sorokin mener at etterforskningen er med på å sette FIFAs viktigste produkt, verdensmesterskapet, i et negativt lys helt uten grunn.

- Det er noe som er blitt blåst opp, og det er veldig skuffende. Vi må fokusere. Det er på tide å gå videre og å slutte å diskutere dette, sier Sorokin.

Avviser påstander Han benektet også påstander om at den russiske søkerorganisasjonen skal ha ødelagt PC-er da FIFA satte i gang en intern etterforskning rundt påstander om korrupsjon.

- De ble ikke ødelagt. Sannheten er at PC-ene var gamle og slitte og derfor ble kastet, sier Sorokin.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram