Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rustad krasjet med svensk jente

Var likevel raskest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommy Rustad var raskest under torsdagens testkjøring foran STCC-åpningen søndag, og krasjet samtidig med en svensk jente.

Rustad har fortsatt ikke fått motoren fra England som er åtte til ti hestekrefter sterkere enn den han kjører med nå. Den nye motoren er ventet til Sverige først lørdag.

Men selv med den gamle motoren med turtallsbegrensning på 8.250 omdreninger var han raskest under torsdagens testkjøring for sesongpremieren i Swedish Touring Car Championship (STCC) på Knutstorp søndag.

– Bilen har aldri vært bedre enn den er nå. Vi har gjort en rekke forbedringer på chassis og andre ting i vinter, og veigrepet er veldig bra nå, sier en svært godt fornøyd nordmann.

Selv om han parkerte de svenskene favorittene torsdag, gikk ikke alt knirkefritt for STCC-mesteren fra 2000. I den nye klassen JTCC var den ingen av guttene som klarte å komme i nærheten av Therése Svensson. Kun Tommy Rustad fikk nærkontakt med 21-åringen. Opel-føreren kjørte rett inn i siden på Svenssons bil.

– Jeg misbedømte situasjonen, og har allerede bedt henne om unnskyldning, forklarer Rustad.

Nærmest Rustad torsdag kom den regjerende mesteren Richard Göransson, som var ett tiendedel bak.

– Jeg kjører for å vinne mesterskapet. Selv med den gamle motoren har vi muligheter til å vinne søndagens løp, som jeg jo vant med samme motor i fjor. Det ser svært bra ut, sier Tommy Rustad.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!