Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rusten og effektiv

Morten Gamst Pedersen kom rusten fra Blackburn. Når han reiser hjem i dag, kan han fortelle manager Mark Hughes at han bidro stort til Norges deling.

LONDON (Dagbladet): -  Det var en tøff kamp. Det tok nesten et kvarter før jeg var borti ballen. Men jeg klarte å komme inn i kampen etter hvert. Jeg gamblet mye, og misset på noe, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Bak begge målene

Men han reddet Norge fra å tape den usedvanlig tøffe treningskampen mot et offensivt Australia på Craven Cottage i går kveld. Han var involvert i begge målene, og avsluttet kampen med å heade like over mål. Likevel er Blackburn-spilleren bare passe fornøyd med sin tiende landskamp.

-  Jeg scoret det andre, men jeg kunne fort scoret et til, sier Morten Gamst Pedersen og tenker på headingen som gikk over.

Målet ble hans fjerde for det norske landslaget.

-  Australia spilte en god kamp, og skal ha ros for det, sier Gamst Pedersen, som tross alt er fornøyd med uavgjort.

Gjort det før

I kampens førtiende minutt leverte Gamst'en ballen til Steffen Iversen, som sørget for Norges første mål. Etter pause var Gamst Pedersen ivrig på ballen, og fikk full uttelling for et frispark 28 minutter ut i andre omgang. Elegant utliknet han til 2- 2, og sørget for at Norge slapp å gå av banen med tap.

-  Det er ikke første gangen jeg scorer i den posisjonen, det har jeg gjort før, sier Gamst Pedersen.

Finnmarkingen har slitt benken lenge i Blackburn, og håper innsatsen på landslaget blir lagt merke til.

-  Det var godt å få en kamp igjen. For å vise hva som bor i meg er jeg nødt til å få spille. Nå fikk jeg også vist at jeg kan score, sier Gamst Pedersen til Dagbladet etter kampen.

Viktig kamp

-  Jeg føler at jeg kom helskinnet gjennom kampen. Vi har mange spillere ute og mange nye, så det er flere som vil vise seg fram. Men det var en viktig kamp for meg, sier Gamst Pedersen.

Han møtte to av lagkameratene på banen - og ble til og med taklet av en av dem. Australias Brett Emerton og Lucas Neill spiller begge på Blackburn.

JUBEL ETTER SCORING: Morten Gamst Pedersens frispark gikk rett i mål, og Blackburn-spilleren ble gratulert av Erik Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media