Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rusten Svindal økte v-cupledelsen

På 17. plass i slalåm etter grov feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal gjorde en stor feil mot slutten av annenomgangen i søndagens slalåm og endte på 17. plass. Likevel økte han ledelsen i verdenscupen.

- Jeg gjorde en stor feil på slutten som ødela mye for meg, men bortsett fra det synes jeg annenomgangen var bedre enn den første. Da ble jeg litt for passiv og fant ikke rytmen. Det kunne kanskje komme av at så mange kjørte ut, sa Svindal etter å ha avsluttet Beaver Creek-innsatsen sin for denne gang.

Han vant superkombinasjonen og tok annenplassen i storslalåm. Det betyr at han er den eneste løperen som har vært på seierspallen to ganger i verdenscupen denne sesongen.

- Med første- og annenplass her kan jeg ikke klage, særlig ikke etter at jeg kom hit fra en elendig verdenscupåpning fra Lake Louise. Jeg visste at omslaget ville komme, for jeg har trent bra i hele høst, men det er klart jo raskere omslaget kom, jo bedre var det. Det var deilig det kom nå, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

- Det er klart det er moro å være den eneste som har vært på seierspallen to ganger, mens alle østerrikerne bare har en pallplassering totalt. Det er i grunnen bra for sporten, for det viser at jeg holder på med en veldig internasjonal idrett.

Svensken André Myhrer vant søndagens slalåm i Beaver Creek med canadiske Michael Janyk og tyskeren Felix Neureuther på de neste plassene.

Truls Ove Karlsen misset i annenomgangen og endte på 18. plass, mens Hans Petter Buraas og Lars Myhre kjørte ut i første omgang.

Neste renn i verdenscupen går i Reiteralm i Østerrike kommende søndag. Det er snakk om en superkombinasjon med super-G og slalåm, noe som passer Aksel Lund Svindal svært godt.

17.PLASS: Aksel Lund Svindal gjorde en stor feil i 2. omgang, og ble dermed ikke bedre enn nummer 17. Det var likevel nok til å beholde ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: SCANPIX
17.PLASS: Aksel Lund Svindal gjorde en stor feil i 2. omgang, og ble dermed ikke bedre enn nummer 17. Det var likevel nok til å beholde ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!