Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rustne Liverpool reddet av Reina

Øvrebø i nytt dommerdrama i Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Standard Liege - Liverpool 0-0

(Dagbladet.no): Liverpool kan takke en snill stolpe, en lite påpasselig norsk linjedommer og Pepe Reina for at de slapp helberget fra onsdagens Champions League-kvalik mot Standard Liege.

- Vi spilte ikke bra. Det eneste positive med denne kampen var at vi ikke slapp inn et mål, sier Rafael Benitez ifølge BBC.


For hjemme på Stade Maurice Dufrasne var det belgiske mesterlaget fullt på høyde med de gasjerte Premier League-stjernene, og vel så det.

Var ballen inne?

Bare seks minutter var spilt da Marouane Fellaini headet på innsiden av stanga. Ballen danset på streken, før Pepe Reina fikk ballen unna med et nødskrik.

Liverpool har vært involvert i marginale «var-ballen-inne-eller-ikke»-avgjørelser tidligere i Champions League - og denne var intet unntak.

Selv Liverpools egen hjemmeside mente ballen hadde krysset streken i sin liveoppdatering av kampen.

HOLDT LIVERPOOL INNE I KAMPEN: Pepe Reina reddet først en heading alle trodde var på vei inn, og kanskje var ballen også inne da spanjolen fikk rensket unna. Like etter reddet han et feilaktig idømt straffespark. Foto: AFP
HOLDT LIVERPOOL INNE I KAMPEN: Pepe Reina reddet først en heading alle trodde var på vei inn, og kanskje var ballen også inne da spanjolen fikk rensket unna. Like etter reddet han et feilaktig idømt straffespark. Foto: AFP Vis mer

Han som så situasjonen aller best - Pepe Reina - var usikker.

- Jeg vet ikke. Jeg vet fremdeles ikke. Vi må se TV-bildene fordi det er mye enklere å se det der. Det viktige er at vi fikk et resultat og at vi må forbedre oss til returkampen, sier Reina til ITV.

Standard Liege-trener Laszlo Boloni mener naturligvis å ha sett ballen krysse streken.

- Da keeperen dro ballen vekk bak streken kanskje dommeren også sov, sier han.

Med «også» sikter han til Liverpool , som ble tatt på senga av respektløse belgiere.

- Liverpool kom hit i søvne, og forventet ikke en slik type kamp. Men kanskje vi har vekket dem foran returkampen, som kommer til å bli mye tøffere for oss. Vi følte at vi ville ha en sjanse dersom vi ikke tapte i den første kampen. Men vi vet at vi må score, og det kan bli et problem, oppsummerer han.

Benitez føler seg trygg på at Liverpool viser seg fra en helt annen side om to uker. Men han innrømmer at han er overrasket over den svake innsatsen, etter flere gode oppkjøringskamper.

- De var aggressive og vi greide ikke å holde på ballen. Pasningene var svake og vi tapte alltid første- og andreballene. De var bedre enn oss de første 20 minuttene, og etter det fikk vi litt bedre kontroll, sier han til klubbens hjemmeside.

image: Rustne Liverpool reddet av Reina

Feilaktig straffe

Om gjestene fra England var heldige med avgjørelsen etter seks minutter, var de tilsvarende uheldige da Tom Henning Øvrebø pekte på straffemerket etter 11 minutter.

Nordmannen mente Andrea Dossena handset innenfor 16-meteren, men reprisene viste at forseelsen skjedde utenfor boksen. Dante Bonfim fikk jobben fra straffemerket - men sviktet. Straffeekspert Pepe Reina gikk mot høyre, skuddet gikk midt i mål, men spanjolen stanset ballen med beina.

Standard Liege fortsatte å kjøre kampen, mens Liverpool framsto som oppsiktsvekkende bleike bare dager før Premier League sparkes i gang.

Robbie Keane virker å ha visse startvansker i sin nye klubb, og verken han eller Fernando Torres greide å komme til sjanser.

Det gjorde derimot Standard Liege. Igor de Camargo misbrukte en gigantsjanse for hjemmelaget etter en time, og Rafael Benitez så til slutt ingen annen løsning enn å kaste innpå halvskadde Steven Gerrard.

Men denne gangen kunne selv ikke kapteinen inspirere et blodfattig Liverpool-lag - som ikke imponerte noen og som var heldige som slapp med 0-0.

I returkampen på Anfield om to uker må de opp på et helt annet nivå - og det vet det inderlig godt selv.

- Vi må gjøre resten av jobben på Anfield, sier Reina.

<B>BLE KASTET INN:</B> En halvskadet Steven Gerrard startet på benken, men ble kastet innpå da Liverpool slet i 2. omgang.
<B>FRUSTRERENDE KVELD:</B> Fernando Torres og spissmakker Robbie Keane greide ikke å true Standard Liege - men så fikk de heller ikke all verdens hjelp av lagkameratene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!