Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doping, Ruth Kasirye

Ruth Kasirye utestengt i to år for dopingbruk

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund har dømt vektløfteren Ruth Kasirye til to års utestengelse for bruk av meldonium.

TO ÅRS STRAFF: Vektløfteren utestenges i to år etter at hun testet positivt for meldonium. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TO ÅRS STRAFF: Vektløfteren utestenges i to år etter at hun testet positivt for meldonium. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kasirye har fått et fradrag på ti måneder og 16 dager for ilagt suspensjon og forsinkelser i saksbehandlingen, heter det i en melding fra Kasiryes advokatselskap, Bull & Co.

Domsutvalget festet ikke lit til legens uttalelse om at Ruth Kasirye kun fikk Meldonium som akutt medisinsk behandling i fem dager. Domsutvalget legger imidlertid til grunn at hun ikke tok Meldonium for å jukse.

- Ruth Kasirye er skuffet over at Domsutvalget ikke trodde på legens uttalelser i denne saken. Det var enighet om at det skriftlige materialet var forbundet med stor usikkerhet, og vi hadde regnet med at legens oppklaring skulle være tilstrekkelig bevis for at Ruth Kasirye kun fikk Meldonium som akutt medisinsk behandling i fem dager. I så fall skulle hun vært frifunnet, skriver Kasiryes advokat, Morten Justad Johnsen i Bull & Co Advokatfirma i en pressemelding.

- Jeg kan vel ikke si annet enn at vi er tilfredse med utvalget. Det samsvarer med den påstanden Påtalenemda nedla. Hun burde ha sjekket da hun fikk medisinen, og fortsatte å ta den i Norge, sier prosessfullmektig Niels Kiær i Antidoping Norge til Dagbladet.

Domsutvalget tar utgangspunkt i at den medisinske behandlingen startet på et tidspunkt da stoffet ikke var forbudt.

Ruth Kasirye vil, dersom denne dommen blir stående, være utelukket fra deltakelse i konkurranse og organisert trening til 21. juli 2018.

Kasirye tar dommen til etterretning, og vil sammen med sin advokat vurdere om det er grunnlag for å anke innen ankefristen 21. juni.

- Hvorvidt det er en hensikt å anke eller ikke, får være opp til henne. Det skal ikke jeg uttale meg om, sier Kiær.

Hele Norges coronakart