Ruth slipper OL-straff

Bærer det norske flagget inn på stadion i dag.

BEIJING (Dagbladet.no): I kveld går det offisielle startskuddet for OL med et forrykende åpningsshow i det såkalte Fugleredet her i den kinesiske hovedstaden.

Hele verdens øyne vil være rettet mot Beijing, og vektløfteren Ruth Kasirye får æren av å være det norske flagget inn på stadion.

Dagbladet.no skrev for et par dager siden at hun derimot risikerte - ifølge regelverket - å bli disket fra OL. Tønsbergs Blad trykket en annonse hvor de ønsket Kasirye lykke til, og denne brøt med de strenge reklamereglene til IOC.

Nå er det imidlertid ryddet opp i saken, og Kasirye bærer det norske flagget som planlagt.

Kan ikke lastes

- Vi har fått tilbakemelding fra IOC om at alt er i orden. IOC påpeker at hun selv ikke er å laste for saken, og de setter pris på at vi raskt sa fram til dem, sier Halvor Lea i Olympiatoppen.

OL-utøverne har ikke tillatelse til å stille opp i reklamer som sendes eller trykkes under lekene, og selv om ikke startskuddet hadde gått da reklamen sto på trykk - skjedde dette innenfor det som karakteriseres som OL-perioden.

Denne saken slipper trolig følger siden Kasirye selv ikke visste om at den ville stå på trykk - og det er nok uansett formildende at dette også skjedde før selve lekene er i gang.

SLIPPER STRAFF: Vektløfteren Ruth Kasirye holdt på å havne i sponsortrøbbel, men slipper utestengelse som en følge av Tønsbergs Blads tabbe. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA/SCANPIX
SLIPPER STRAFF: Vektløfteren Ruth Kasirye holdt på å havne i sponsortrøbbel, men slipper utestengelse som en følge av Tønsbergs Blads tabbe. Foto: RUNGROJ YONGRIT/EPA/SCANPIX Vis mer

Aamodt-reklame

Da Dagbladet.no fortalte Halvor Lea om saken på onsdag, fortalte han at det ble mer styr da en sponsor trykket en Kjetil André Aamodt-reklame under Salt Lake City-OL for seks år siden.

- En av sponsorene til Kjetil André kjørte en reklame midt i OL, etter at han hadde tatt gull. Det var en litt mer krevende øvelse. Vi landet den også, men det ble litt nattarbeid.

Konstituert nyhetssjef i Tønsbergs Blad, Morten Wang, la seg helt flat for feilen som er gjort:

- Jeg har sjekket opp med markedsavdelingen, og det er en beklagelig glipp. Det har skjedd en rutinesvikt her i huset, og annonsen kommer selvsagt ikke på flere ganger. Vi har ikke vært tilstrekkelig klar over regelverket.

• Debattfeltet er stengt på grunn av gjentatte rasistiske ytringer.

Ruth slipper OL-straff
STRIDENS KJERNE: IOC har skjerpet inn på reklameregelverket. Fra og med 1. august og helt til lekene avsluttes, er det ikke lov for OL-utøvere å medvirke i reklamer. Denne annonsen sto imidlertid på trykk i Tønsbergs Blad på onsdag.