Strømsgodset om varselsaken:

- Rutinene var ikke bra nok

Strømsgodset-ledelsen erkjenner at rutinene for varslinger ikke har vært bra nok. De jobber nå for å forbedre rutinene sine.

TAR SELVKRITIKK: Klubben fra Drammen erkjenner at rutinene for håndtering av varsel-saker ikke har vært gode nok. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TAR SELVKRITIKK: Klubben fra Drammen erkjenner at rutinene for håndtering av varsel-saker ikke har vært gode nok. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi er ydmyke på at her har vi ikke tatt høyde for denne type sakers komplisitet. Vi har jo aldri hatt sånne saker før. Det gjør at vi hadde lite erfaringer med det når det starta, selv om vi har rutiner for hvordan du skal varsle og håndtere saker internt i klubben. Men det var ikke konkret knytta til dette tema, sier Dag Lindseth, daglig leder Strømsgodset til Dagbladet.

- Vi skal være ydmyke på å si at dette var ikke bra nok, men det skal det bli, understreker han.

Det var VG som først omtalte saken om at Strømsgodset innrømmer at rutinene i varsel-saken ikke har vært bra nok.

Likevel vil ikke Lindseth gå i detalj på hva som konkret ikke har vært godt nok.

- Jeg vil ikke gå inn på hvilke rutiner Strømsgodset har hatt på ulike områder. Det viktige er at vi innenfor dette konkrete tema får rutiner som ivaretar både anonymitet, rask behandling og at det blir sett på av noen eksternt.

I helga ble det kjent at klubben fra Drammen har funnet erstatter etter Henrik Pedersen var ferdig i klubben etter anklager om rasisme. Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund blir de fungerende hovedtrenerne i klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer