Rutinerte Sandefjord knuste Haslum

Sandefjord kan feire nyttår med god samvittighet. I NM-finalen fikk de null motstand, og knuste Haslum 32-23.

Det var aldri tvil i Oslo Spektrum om hvem som skulle krones med tittelen norgesmester. Det rutinerte mannskapet til Sandefjord var bedre i alt fra første stund, både i forsvar og angrep.

Det endte med klubbens fjerde NM-tittel på rad, og den åttende totalt. Begge deler er rekord.

- Vi ventet en knalltøff kamp og gikk ut 100 prosent. Vi hadde full kontroll, sa åttemålsscorer Thomas Pettersen til NTB etter utklassingen. Han bidro sterkt til at Sandefjord kunne gå til pause med 14-8.

Avgjorde tidlig

- Vi sa ved pause at den eneste måten vi kunne miste seieren, var å gi den bort. I de første ti minuttene kunne vi bestemme om vi ville bli norgesmester, og det gjorde vi, sa Sandefjord-trener Bård Kristian Tonning.

I de første 40 minuttene klarte ikke bæringene å stoppe Øystein Havang (5 mål), Thomas Pettersen (8) og den tidligere Haslum-spilleren Kenneth Klev (4). De fikk gjøre stort sett som de ville.

- Det var helt suverent. Haslum hadde ingen sjanse. Når de stiller opp med mohikanersveis (Haslums Trond Hægstad), så blir vi bare enda mer tent, sa Bjarte Myrhol.

Ble for små

Årets store overraskelse Haslum slet gjennom hele kampen og gjorde store feil i begge ender av banen. Bæringene ligger på fjerde plass i serien. I seriedebuten slo de også Sandefjord, men i sin første NM-finale ble de noen nummer for små.

- Vi sviktet. Vi gjorde ikke det vi planla, og spilte ikke sammen. Alle gikk opp og skjøt, og vi taklet dårlig. Det irriterer meg når vi først var i Spektrum. Vi hadde forventet mer av oss selv, sukket junioren Erlend Mamelund.

Før finalen var det snakk om at Mamelund også skulle spille juniorlagets NM-finale, som Haslum vant, men en liten skade gjorde at han bare stilte for seniorlaget.

Også trener Pål Oldrup Jensen var skuffet over gulldrømmen som brast, og han innser at det ennå er langt opp til Sandefjord.

- De er uten tvil Norges beste lag. De har erfaring, og vi har et stykke opp både når det gjelder tøffhet og erfaring fra internasjonale kamper.

(NTB)