Ruud: - Jeg har aldri sett noe lignende

Monfils med et finurlig trick-shot.

TRICK-SHOT: Christian Ruud (innfelt) har aldri sett noe lignende slaget som Gael Monfils gjorde mot Tommy Haas. Foto: Carmen Jaspersen / Afp / Cornerlius Poppe / NTB scanpix
TRICK-SHOT: Christian Ruud (innfelt) har aldri sett noe lignende slaget som Gael Monfils gjorde mot Tommy Haas. Foto: Carmen Jaspersen / Afp / Cornerlius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det var Tommy Haas som vant kampen, men likevel var det Gael Monfils som var den store snakkisen etter kampen deres i Gerry Webber Open i går.

For i det andre settet, på stillingen 5-3 i game til Haas og 15-15, foretok franske Monfils et av de merkeligste slagene som er gjort på en tennisbane.

Han presset Haas ned i hans venstre hjørnet, og den regjerende tyske mesteren ble nødt til å lempe ballen høyt tilbake. Istedenfor å smashe ballen før den traff bakken, lot Monfils ballen sprette på finurlig vis mellom beina, snurret rundt og smashet ballen over stående feil vei.

- Aldri sett lignende Haas klarte å returnere det spenstige slaget, og vant til slutt poenget som så ut til å være i lomma til Monfils. Klippet kan du se her.

- Jeg har egentlig aldri sett noe lignende, sier Christian Ruud til Dagbladet. Han er den nordmannen som har vært ranket høyest gjennom tidene, med en 39. plass på ATP-rankingen i 1995 og 1997.

- Det var et helt rått trick-shot, men selvfølgelig et dumt valg. Men det er jo litt typisk Monfils, sier den tidligere tennisspilleren til Dagbladet.

Motstander Haas er også enig i at Monfils gjorde et dumt valg.

- Han behøver ikke slå på den måten, men jeg tror han trodde at han kunne vinne poenget uansett, sier Tommy Haas på en pressekonferanse etter kampen, ifølge Expressen.

Jubel og kritikk Publikum brøt ut i jubel etter slaget, men Monfils måtte også tåle kritikk. Flere reportere til stede mente han opptrådte respektløs overfor sin motstander. Tommy Haas tok seg imidlertid ikke nær av slaget.

- Jeg vet ikke om det var ment respektløst. Monfils liker å underholde, og ville nok bare gjøre noe speseilt for publikum samtidig som han vant poenget. Hadde han bare smashet bedre, så ville han vunnet det også, sier Haas.

- For meg var det helt ok. Av og til kan det kanskje bli litt for mye, men generelt sett synes ejg han er en kul fyr og en god underholder, sier Haas.

Det var imidlertid ikke nok for franskmannen, som ble beseiret med sifrene 6-7, 6-3, 6-3. Haas møter Roger Federer i semifinalen.

Skøyer Det er ikke første gang Monfils har gjort noe utover det vanlige. Tidligere i år vant han dette poenget ved å se i motsatt retning, og i februar vartet han opp med dette skuddet mellom beina.