Ruud: - Jeg var et stykke unna Federer

Casper Ruud fikk mye ros fra sin overmann Roger Federer etter 3.-rundekampen i Roland-Garros fredag, men var strengere med seg selv.

RUUD: Casper Ruud fikk det tøft i møtet med tennislegenden Roger Federer. Til Dagbladet forteller 20-åringen hvordan han opplevde storkampen. Video: Fredrik Filtvedt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg følte at jeg var et stykke unna Federer i dag, for å være ærlig. Han ga meg en ganske sterk påminnelse om at det går an å spille hurtig tennis på grus selv om det er et litt tregere underlag. Han spiller raskere enn noen spiller jeg har møtt, og han har alle slagene i boka. Det er vanskelig å vite hva han kommer til å velge neste gang, sa han.

- Dette var en kamp som kommer til å hjelpe meg en del. Det var første gang jeg møtte en av de tre-fire beste i verden på en stor arena. Neste gang vil jeg ha denne opplevelsen under beltet, og da kan jeg lettere få ut mitt beste.

Den unge nordmannen fikk en god start, men han hadde problemer med å henge med da Federer fikk fart på spillet midtveis i første sett. Sveitseren vant ni game på rad og ledet snart 2-0 i best av fem sett.

- Det var en helt ny opplevelse for meg å spille på en så stor arena og med så mye publikum. Det var gøy å oppleve det, men samtidig vanskelig å finne rytmen, og jeg følte at de to første settene gikk veldig fort. Federer spilte veldig bra, men han hadde også litt marginer på sin side. Jeg følte at det var jevnere enn sifrene tyder på, sa Ruud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer