Ruud anklages av Portugal

Bruker skitne triks. Semifinalen direkte: Portugal - Nederland

 • Scolari i går: «Kan noen snart stille et vettugt spørsmål?»

  (Dagbladet.no): Luiz Felipe Scolari er en luring. For to år siden førte han Brasil til VM-gull. Nå går han hardt ut mot nederlenderne før den første EM-semifinalen.

  Både Ruud van Nistelrooy og Michael Reiziger beskyldes for å bryte reglene før kveldens oppgjør. Scolari ber både sine egne spillere og den svenske dommeren Anders Frisk om på passe på dem.

  - Vi trenger å være oppmerksomme på dette, og det må også dommeren være. Vi må vite om alle små ting, for eksempel hvordan vi ikke skal gi bort straffer, sier Scolari ifølge BBC.

  Britiske The Sun går enda lenger i dag. Avis har kilder som forteller at Portugal-treneren er overbevist om at Ruud van Nistelrooy filmer seg til straffer.

  Offisielt sier Scolari bare dette:

  Ruud filmer?


  Hvem er EMs mest usportslige

  Si din mening i EM-debatten!

  - Dommeren må passe på slike ting. Det gjelder også van Nistelrooy, som noen ganger står i offsideposisjon på frispark, for så å utnytte det.

  Når det gjelder Reiziger er det innkastene portugiserne reagerer på.

  - Vi må være varsomme i flere situasjoner. Spesielt Michael Reiziger, som noen ganger løfter foten fra banen når han kaster sine lange innkast, sier Scolari.

  Fornøyd uten finale


  Veldig offensive utspill fra Portugal-treneren, som samtidig hevder at han egentlig er fornøyd med EM-sluttspillet allerede.

  - Jeg lovet det portugisiske folk at vi skulle komme til semifinalen. Spillerne mine har hjulpet meg med å innfri det. Nå er det fire strålende lag igjen. Bare ett kan vinne, så det blir ingen fiasko om vi ikke når finalen.

 • Begge lag må passe seg for gule kort i kveld. Følgende spillere blir utstengt fra en eventuell EM-finale med et nytt kort: Deco, Ricardo Carvalho, Costinha, Andy van der Meyde og Roy Makaay.
 • Dagbladet.no følger semifinalen direkte: Nederland - Portugal kl. 20.45
HARDT UT:</B> Scolari advarer dommer Anders Frisk mot nederlenderne.
JUKSEMAKERE?</B> Her er spillerne som Portugal utpeker som regelbrytere i EM.