TENNIS: Casper Ruud var knallsterk i kvalifiseringen. I dag åpner han US Open. Foto: AFP / Daniel Bockwoldt
TENNIS: Casper Ruud var knallsterk i kvalifiseringen. I dag åpner han US Open. Foto: AFP / Daniel BockwoldtVis mer

Casper Ruud

Ruud åpner storturnering: - Den beste trekningen han kunne fått

Guido Pella er første hinder på veien mot et drømmeoppgjør mot Rafael Nadal.

Casper Ruud er på plass i New York, hvor han åpner US Open-turneringen mandag ettermiddag.

Storturneringen serves i gang klokka 17 på bane ni på Billie Jean King-anlegget i Flushing Meadows, og på motsatt banehalvdel står 28 år gamle Guido Pella.

Argentineren er rangert nesten 80 plasser høyere enn Ruud, men Eurosport-kommentator Christer Francke tror nordmannen er gode muligheter for avansement.

- Dette er den beste trekningen han kunne fått. Det var mange gode spillere han kunne ha trukket, og Casper skal være fornøyd med den. Han kunne gått på Juan Martin del Potro (3) og andre servekanoner. Men det er alltid tøft å møte toppspillere, og Casper må være påskrudd, sier Francke.

- Tåler ikke en dårlig dag

Pella er rangert som nummer 65 i verden, og sto for en av karrierens største prestasjoner da han slo Marin Cilic (7) under Wimbledon i sommer.

28-åringen har en lang tenniskarriere bak seg, men kommer sjeldent langt i de store turneringene. Kun én gang har han nådd tredje runde i en Grand Slam-turnering - under den nevnte Wimbledon-turneringen. Francke ser for seg en lang og jevnspilt kamp når Pella og Ruud barker sammen.

- Jeg tipper at det blir en del spill, med mange tøffe, lange dueller. Jeg tror det vil passe Casper, men Pella er også en sterk spiller. Casper må spille på maks, for på dette nivået tåler man ikke å ha en dårlig dag, sier kommentatoren, som mener at Ruud må være obs på argentinerens store styrke.

- Det er vanskeligere å møte en venstrehendt spiller, da man spiller mot de sjeldnere. Venstrehendte skaper andre vinkler, og gjør at man må plassere seg annerledes, forteller han.

Kan møte Nadal

En av Ruuds fordeler før oppgjøret mot Pella, er at han har vært gjennom en kvalifisering og allerede har en del kamper i beina. I kvalifiseringen til US Open tapte ikke nordmannen et eneste sett.

Om 19-åringen kommer seg forbi Pella venter 16.-seedede Kyle Edmund eller Paolo Lorenzi i 2. runde.

- Det er vanskelig å spå hvor langt han kan nå, og Casper tenker nok ikke på det. Det gjelder å ta en kamp av gangen. Hvis man kan drømme litt, kan man håpe at han kommer til 4. runde og møter Rafael Nadal (1), sier Francke.

Ruud inngikk nylig et samarbeid med Nadal og hans team, og blir en del av superstjernens akademi.