Ruud årets spiller

Ruud van Nistelrooy ble kåret til spillernes spiller i England.

- Jeg har aldri tidligere i min karriere vært så stolt, sa den nederlandske landslagsspilleren.

Arsenal-duoen Thierry Henry og Robert Pires havnet på 2. og 3. plass i kåringen, som ble gjennomført av den profesjonelle spillerforeningen (PFA).

Van Nistelrooy var stolt etter å ha blitt rangert høyere enn sine United-kolleger Roy Keane og David Beckham. Den siste av de nominerte var Chelsea-spiss Jimmy Floyd Hasselbaink.

- Jeg er blitt stemt fram av de andre spillerne i den engelske eliteserien, som er den beste i Europa for øyeblikket. Det gjør meg stolt, sa van Nistelrooy.

Nederlenderen ble historisk da han tidligere i sesongen scoret i åtte kamper på rad for Manchester United. Han fikk mye av æren for snuoperasjonen i klubben etter en svak sesonginnledning. Så langt i sesongen har 25-åringen scoret 32 mål, som gjør ham til toppscorer.

Dette er tredje året på rad en United-spiller går til topps i kåringen. I 2000 var det Roy Keane, i fjor Teddy Sheringham (nå Tottenham).

Newcastles Craig Bellamy ble kåret til årets unge spiller.

Årets lag: Shay Given (Newcastle) - Steve Finnan (Fulham), Rio Ferdinand (Leeds), Sami Hyypiä (Liverpool), Wayne Bridge (Southampton) - Robert Pires (Arsenal), Roy Keane (Manchester United), Patrick Vieira (Arsenal), Ryan Giggs (Manchester United) - Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Thierry Henry (Arsenal).

(NTB-AFP)