Ruud avanserte i double

Casper Ruud og makkeren Miomir Kecmanovic fra Serbia tok seg til 2. runde i double ved å beseire Edoard Roger-Vasselin og Ivan Dodig med 2-1 i sett.

KLEM: Casper Ruud sammen med Miomir Kecmanovicunder under doublekampen i French Open i Paris.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KLEM: Casper Ruud sammen med Miomir Kecmanovicunder under doublekampen i French Open i Paris. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Nordmannen og serberen tapte det første settet 1-6, men slo tilbake i det andre settet og vant med samme sifre og utlignet til 1-1.

Det jevne tredjesettet ble avgjort da Ruud og makkeren brøt til 6-5 og servet hjem settet og kampen til 7-5. Franske Roger-Vasselin og kroatiske Dodig var seedet som nummer 12 i turneringen.

Ruud spiller double i Roland-Garros først og fremst for å holde seg i gang mellom singlekampene. Flere bemerket at humøret var vært godt hos ham og Kecmanovic underveis.

- Ja, det er ikke noen vits i gå rundt og sutre i en doublekamp. Vi ønsker selvfølgelig å vinne, men vi tar det ikke like seriøst som singlekarrierene våre, sa Ruud etter kampen.

Onsdag er det 2. runde i single mot den 31.-rankede italieneren Matteo Berrettini som gjelder.

- I morgen kommer jeg nok ikke til å smile og tulle som i dag. Da er det mer alvor og på med «gameface», sa Ruud til NTB.