Ruud banker alle

Tennisspilleren Christian Ruud er i storform. I dag vant han igjen, og nå er han klar for tredje runde i Monte Carlo.

Ruud slo sør-afrikaneren Wayne Ferreira 7-5, 4-6, 3-6 i formiddag. Nordmannen er nå klar for tredje runde i 2,5 millioner dollar turneringen i Monaco. Dagens seier innbrakte også en pengepremiere til Ruud på 265 000 kroner og 15 viktige poeng på verdensrankingen. Ruud lå før turneingen på 185 plass, men er nå trolig inne blant de 100 beste.

Seieren i dag sikrer også Ruud direkte spill i hovedturneringen i French Open i mai, årets høydepunkt for Christian.

Tøff kamp

Kampen i Monaco i dag var tøff for Christian. Sør-afrikaneren klarte å få inn totalt 15 serveess på nordmannen, som bare hadde én. Men Ruud var god og klarte å komme inn i kampen igjen etter tap 7-5 i første sett. Han hadde i alt åtte brudd i poengrekken til motstanderen. Førsteserven til Christian begynner også å sitte bra, en ting han har trent mye på i år. Ruud fikk inn 63 prosent av sine førsteserver.

I neste runde møter Christian Ruud enten marokkaneren Alami eller svensken Magnus Norman som er tredjeseedet i turneringen.

Økt selvtillit

Ruud kom til Monte Carlo med to strake tap i de to turneringene han har deltatt i siden sitt over seks måneder lange skadeavbrekk. Ruud måtte derfor spille kvalifisering i Monaco. Han vant de to kampene mot Jan Siemerink fra nederland og Max Mirnyi fra Hviterussland.

I den første runden i hovedturneringen slo Ruud svensken Andreas Vinciguerra. Dagens seier var Christians fjerde på under en uke, og neste kamp er trolig på fredag.