Ruud banket «Söta Bror»

Christian Ruud fortsetter å imponere mot verdenseliten i tennis. I dag feide nordmannen svensken Thomas Johansson av banen i to fantastiske sett.

Johansson er rangert som den 20. beste tennisspilleren i verden. Ruud har møtt svensken tre ganger i sin karriere, og han har vunnet alle kampene.

Taktisk seier

- Thomas er ikke så sterk på grus, så jeg må få han til å løpe mye, sa Christian Ruud om sin taktikk mot Johansson før kampen i Stuttgart i dag.

Og det ser ut til taktikken virket. Ruud vant kampen med settsiffrene 6-2, 6-1. Et resultat det står respekt av, når man møter en av verdens beste tennisspillere.

Has på Haas

Neste kamp for Christian er mot en enda høyere rangert spiller. Tyskeren Tommy Haas står på andre siden av nettet, og Haas fikk has på Christian sist de møttes. Det var i Wimbledon i 1997. En annen fordel for tyskeren er at han uthvilt. Haas slapp nemlig å spille sin kamp i 2. runde fordi motstanderen trakk seg.

Klatrer

Christian Ruud har tjent vel 95 000 kroner så langt i Mercedes Cup i Stuttgart. Han har opparbeidet seg 29 spillepoeng, og i tillegg har han fått tilsammen 36 bonuspoeng. Det betyr at Christian allerede er inne blant topp 50 i verden når rankingen offentliggjøres på mandag.