Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud blir ny tennis-sjef

Christian Ruud (34) kritiserte i fjor Norges Tennisforbund og ledelsens manglende resultater og satsing på norske tennistalenter. I dag blir han utnevnt til ny landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere tennisproffen fra Snarøya i Bærum har flere ganger takket nei til forespørsler om å engasjere seg sterkere i norsk tennis. Årsaken har blant annet vært hans misnøye med hvordan Norges Tennisforbund har blitt ledet og mangelen på oppfølging av spillertalenter, både økonomisk og sportslig.

Siden Ruud i fjor gikk ut i media med sin kritikk har mye skjedd i norsk tennis. Styret i forbundet er skiftet ut. Økonomistyringen i særforbundet med 22 000 medlemmer er gjennomgått og nå under kontroll. Flere sentrale nøkkelmedarbeidere i forbundet sagt opp jobbene sine og turneringsarbeidet er profesjonalisert og organisert i et eget selskap.

Vet hva som kreves

-  Alle disse faktorene har vært medvirkende til at jeg nå mener tiden er moden for meg til å hjelpe norsk tennis på fulltid, sier Ruud til Dagbladet.

De siste årene har han arbeidet i farens klesfirma, men han syntes egentlig ikke at det var så gøy.

-  Faren min vet jo godt at det er tennis jeg kan og har drevet med hele livet. Jeg har jo spilt mot de beste i verden i mange år og vet hva som kreves av talent, vilje, innsats og ofringer for å bli en internasjonal toppspiller, sier Ruud.

Satser ungt

Ruud tiltrer stillingen i mars neste år.

NORSK ENER: Christian Ruud var lenge den beste norske tennisspilleren i ATP-sirkuset. Nå blir han norsk landslagssjef. Foto: Scanpix
NORSK ENER: Christian Ruud var lenge den beste norske tennisspilleren i ATP-sirkuset. Nå blir han norsk landslagssjef. Foto: Scanpix Vis mer

-  Har du noen talenter å jobbe med som kan lykkes?

-  Ja, absolutt. Stian Boretti, Karoline Steiro og Erling Tveit er tre interessante navn. I tillegg er det mange talenter i 12-13 årsalderen som kan bli veldig gode med riktig treningsprogram. Det er her jeg kommer inn i bildet. Min jobb blir å finne ut hvem som har det som må til for å lykkes, og da snakker jeg ikke bare om hvem som slår den hardeste serven eller har riktig teknikk. Det handler vel så mye om å ha den riktige innstillingen til det å drive med idrett på toppnivå, sier Ruud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!