Ruud blir straffet for dommerhets

Ruud van Nistelrooy blir i dag trolig straffet for sine grove fornærmelser mot dommer Anders Frisk etter semifinaletapet mot Portugal.

-  Det er utrolig hvordan dommeren blåste alt i Portugals favør. Han var en virkelig hjemmedommer, og blåste for Portugal i alle femti-femti-situasjonene. Det er tøft å tape på denne måten, sa van Nistelrooy etter kampen.

Fly forbanna

Spesielt reagerte van Nistelrooy på at scoringen hans etter 39 minutter ble annulert for offside. TV-bildene viser at linjemannen og Frisk trolig hadde rett, men hollerenderen var likevel fly forbanna.

Med United-kollega Cristiano Ronaldo som glisende tilskuer, konfronterte en illsint van Nistelrooy dommer Frisk både på banen og i spillertunnelen på vei inn til garderobene.

UEFA har allerede åpnet disiplinærsak mot United-spissen for fornærmende oppførsel. Disiplinærkomiteen behandler saken i dag.

Holder munn

Frisk får for øvrig god karakter av UEFA for innsatsen, og er allerede oppnevnt som fjerdedommer i søndagens finale. Han har ikke lov til å uttale seg om egen innsats så lenge turneringen pågår.

NB! UEFA har gitt Frankrike 55 000 kroner i bot fordi laget kom for seint på banen både til første- og andreomgang i kvartfinaletapet mot Hellas.

STRAFFES: Ruud van Nistelrooy blir trolig bøtelagt eller suspendert etter at han anklaget dommer Anders Frisk for hjemmedømming etter tapet for Portugal.