Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud til US Open:

Ruud bytter underlag før US Open: - Litt spesialtrening må til

Casper Ruud og hans team setter seg onsdag på flyet til New York for å forberede seg maksimalt til årets siste Grand Slam-turneringen, US Open.

Melbourne, Australia 20180115.
Casper Ruud sikret seg avansement til andre runde i Australian Open, etter at han mandag vant kampen mot Quentin Halys.
Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Melbourne, Australia 20180115. Casper Ruud sikret seg avansement til andre runde i Australian Open, etter at han mandag vant kampen mot Quentin Halys. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lørdagens oppvisning med ishockeyutstyr på Ullevaal skal Casper Ruud framover kun tenke tennis. Han har spesialtrent på hardcourt-underlaget. Det meste av sommeren han har kun spilt på favorittunderlaget grus eller gress som i Wimbledon-kvalifiseringen.

På Flushing Meadows i New York er det hardcourt som gjelder.

- Det er ikke så stor forskjell fra grus til hardcourt, men litt spesialtrening må til. Det skal gå bra med overgangen selv om vi ikke har valgt å spille noen kamper helt opp mot kvalifiseringen, sier treneren Christian Ruud til NTB.

Spill i Europa

Etter exiten fra Challengerturneringen i Tyskland forrige uke ble det tid til å reise hjem for å forberede seg til US Open.

- Vi valgte å spille i Europa for å ta noen flere poeng på verdensrankingen. Det lykkes vi ikke med. Nå drar vi til USA og New York slik at vi får noen gode treninger på anlegget til US Open, sier Ruud.

Kvalifiseringen til årets US Open går fra 21. august. Selve Grand Slam-turneringen spilles fra 27. august til 9. september.

Med unntak av Wimbledon har Ruud klart å ta seg til hovedturneringen i både Australian Open og Roland Garros.

Vil til hovedturneringen

I fjor tok Ruud seg videre til 2. runde i kvalifiseringen før det ble stopp.

- Det er jo et naturlig mål ta seg til hovedturneringen, men kvalifiseringen er tøff og det er mange gode spillere med. Man er også litt avhengig av trekningen. Hvis Casper spiller opp mot sitt beste klarer han det.

I sommer har Ruud slått en sterk spiller som David Ferrer og spilte med jevnt med høyt rangerte Richard Gasquet og Diego Schwartzman ved et par anledninger. Den unge nordmannen fikk i disse kampene vist mye av sitt potensial.

Derimot røk han tidlig ut både i Challenger-turneringene i polske Sopot og tyske Pullach de to siste ukene.

- Jeg må innrømme at det har vært litt stang ut i de mindre turneringene i år, sier treneren og faren.