-  Ruud er vantastisk

Sir Alex Ferguson sparte ikke på kruttet da han hyllet Ruud van Nistelrooy etter to mål mot Lyon.

Van Nistelrooys to mål reddet ett poeng for Manchester United i Frankrike. Nå er han oppe i 30 mål i europacupsammenheng, og er klubbens toppscorer to mål foran Denis Law.

-  Denis Law var en av tidenes beste spillere, men Ruud er fantastisk. Jeg kan ikke få skrytt nok av ham i det som bare var hans andre kamp på fire måneder, sier Ferguson, som i jubelen glemte at 28-åringen spilte for Nederland i EM.

United fikk den verst tenkelige starten på årets Champions League med to baklengsmål i førsteomgang.

-  Mål endrer kamper

Det første kom etter en gedigen keepertabbe av Tim Howard. Amerikaneren ga en livsfarlig retur som forsvarsspilleren Cris satte enkelt i mål etter 35 minutter. Rett før pause feilet John O'Shea i duellen med Sylvain Wiltord. Han spilte, i sin tur, fram Frau. Og han hadde ingen problemer med å overliste Howard.

-  Vi presset høyt veldig tidlig, og tillot deres angrepsspillere å få ballen enkelt. Men mål endrer kamper, og Ruud endret kampen for oss, sier sir Alex.

For ti minutter etter pause var han på plass på et innlegg fra Ronaldo, og headet ballen lavt i mål. Og det gikk bare fem minutter før Lyons strev var forgjeves.

Ronaldo var igjen sentral da han fikk et dårlig treff på ballen. Den spratt i stedet til van Nistelrooy, som lobbet ballen elegant over keeper.

Kan ikke avskrives

Og dermed ble Alex Ferguson i det poetiske hjørnet.

-  Vi fant noe vi finner veldig ofte. Jeg synes vi fortjente ett poeng, sier Ferguson.

-  Og selvfølgelig er jeg glad. Etter å ha ligget under 2- 0, må jeg være det.

Forsvarsspiller Gabriel Heinze sier det slik:

-  Vi beviste at man aldri kan avskrive oss. Vi har strålende spillere i laget, og alt i alt er dette et bra resultat for oss.

  KAMPFAKTA

Champions League

Lyon- Manchester United 2- 2 (2-0). Mål: 1- 0 Cris (35), 2- 0 Pierre-Alain Frau (45), 2- 1 Ruud van Nistelrooy (55), 2- 2 van Nistelrooy (61).

- GRATTIS: Gabriel Heinze gratulerer Ruud van Nistelrooy med hans andre mål mot Lyon.