Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrankingen i tennis

Ruud faller på rankingen

Casper Ruud faller ti plasser på verdensrankingen i tennis mandag og ligger nå på 147.-plass. Sveitsiske Roger Federer er tilbake på topp.

FALLER TI PLASSER: Casper Ruud gjorde det bra i French Open, men sank tilbake noen plasser på verdensrankingen i tennis etter Challengerturneringen i Italia. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
FALLER TI PLASSER: Casper Ruud gjorde det bra i French Open, men sank tilbake noen plasser på verdensrankingen i tennis etter Challengerturneringen i Italia. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Vis mer

Den norske 19-åringen spratt opp 20 plasser etter å ha tatt seg til 2. runde i Grand Slam-turneringen i Paris i mai, men etter nedturen i Challengerturneringen i Citta`Di Caltanissetta i Italia faller 19-åringen tilbake ti plasser.

På ATP-rankingen som ble presentert mandag ligger nordmannen på 147.-plass.

– Målet vårt er å komme topp 100 i løpet av året. Det er på et vis en magisk grense, sier pappa Christian til NTB

Denne uken skal Snarøya-gutten i aksjon i Challengerturneringen i Poprad Tatry i Slovakia. Der skal Ruud opp mot Lukas Klein i første runde.

Senere i sommer skal Ruud spille kvalifisering for Wimbledon (gress). Han har også fått frikort til ATP-turneringen i Båstad (grus, Sverige).

Roger Federer er tilbake på topp etter at han tok sin 98. turneringsseier på ATP-touren da han søndag vant gressturneringen i Stuttgart. Dermed innleder han sin 310. uke som verdensener i løpet av karrieren. Ingen annen har hatt posisjonen så mange uker.

Spanske Rafael Nadal, som har tronet øverst de siste månedene, er henvist til andreplassen, mens tyske Alexander Zverev er nummer tre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media