Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får frikort inn i ATP-turneringen

Ruud får wildcard til Swedish Open

Mens Casper Ruud storspiller på den franske grusen i Roland-Garros, har han fått frikort inn i hovedturneringen i Swedish Open i juli.

FÅR WILDCARD: Casper Ruud har sikret seg en inngangsbillett i Swedish Open. Her fra gårsdagens kamp i French Open. AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
FÅR WILDCARD: Casper Ruud har sikret seg en inngangsbillett i Swedish Open. Her fra gårsdagens kamp i French Open. AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Vis mer

Tidligere har 19-åringen spilt Båstad Challenger og kvalifisert seg til Stockholm Open, men aldri Swedish Open.

Nå har han fått frikort til ATP 250-turneringen i Båstad.

- En sjenerøs gest fra turneringsledelsen som vi verdsetter høyt. Når det kommer til ATP Tour-turneringer, så er Sverige så nære hjemmebane som det går an å komme. Jeg håper det kommer mye folk fra Norge, og Båstad er et fantastisk sted med en enestående tennisarena, sier Ruud i en uttalelse.

Unggutten forbereder seg i disse dager på å møte spanske Albert Ramos-Viñolas i 2. runde av Roland-Garros.

- Vi gjør alltid vårt beste for å forsøke å hjelpe lokale talenter, og når det kommer til Casper betrakter vi ham som så godt som lokal. Casper er en ung spiller med stort potensial, spesielt på grus.

- Det har han vist flere ganger og forhåpentlig får vi se det i Båstad denne sommeren, sier turneringsdirektør Christer Hult i en pressemelding.

Swedish Open er en del av den internasjonale ATP-touren. Turneringen startet 15. juli, og regjerende mester er David Ferrer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media