Stortalentets 18. seier på rad:

Ruud fortsetter å herje - knuste italiener i ny turnering: - Det er deilig

Casper Ruud vant enkelt over italienske Edoardo Eremin.

VANT: Casper Ruud vant første runde av ATP-turnering i Polen. Her er han  i aksjon under NM i tennis i Frognerparken.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT: Casper Ruud vant første runde av ATP-turnering i Polen. Her er han  i aksjon under NM i tennis i Frognerparken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Casper Ruud har fått massiv oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt etter den sensasjonelle triumfen i Challenger-turneringen i Sevilla denne helga.

I Spania banket han flere sterke tennisnavn og kunne til slutt juble for sin første ATP Challenge-tittel og en pengepremie på 50.000 kroner.

Men hvile ble det lite tid til for 17-åringen som allerede i dag, tirsdag, var i aksjon igjen i en ny ATP-turnering i Polen, med tre ganger så høye premiepenger som i Sevilla og enda høyere nivå.

Og det er tydelig at Ruud er i kjempeslag: Nordmannen innledet turneringen med å banke italienske Edoardo Eremin med sifrene 6-3, 6-4 i første runde.

- Dette var deilig. Det er fint å komme i gang med en seier. Jeg følte at jeg spilte bra, sier Ruud til Dagbladet.

- Har gode muligheter videre

Han brukte i overkant av én time og 20 minutter på å slå Eremin i to strake sett. Dette er ifølge Tennis-Norge.com hans 18. seier på rad.

Stortalentet møter italienske Marco Cecchinato (seedet nummer åtte) i neste runde.

- Hvor langt kan du nå i denne turneringen?

- Jeg vet at jeg kan gjøre det bra, sånn som jeg spiller nå. Jeg skal ikke se så langt fremover - må prøve å ta en kamp av gangen - men jeg tror jeg har gode muligheter videre, svarer Ruud.

Smerter i kroppen

Til tross for enkel seier og storspill, er Snarøya-gutten klar på at kroppen ikke fungerer helt optimalt.

- Jeg er litt sliten i kroppen og har småvondt her og der. Det er ikke de helt voldsomme smertene og det er ikke et stort problem, men jeg kjenner det spesielt når jeg legger meg i senga på kvelden, sier Ruud.

Etter seieren i Sevilla i forrige uke klatret Ruud fra 450.- til 274.-plass på verdensrankingen. Dagens motstander - Eremin - er ranket bak nordmannen på en 333. plass.

Fortsetter Ruud med poengsankingen, kan han etter hvert få sjansen til å kvalifisere seg til Grand Slam-turneringer neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer