Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud går for å klatre 150 rankingplasser på et år

Vil inn blant de 500 beste.

DET BLONDE HÅPET: Casper Ruud under en presselunsj i Oslo onsdag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DET BLONDE HÅPET: Casper Ruud under en presselunsj i Oslo onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tennishåpet Casper Ruud vil inn blant de 500 beste på verdensrankingen i løpet av året.

Han har cirka 150 plasser å klatre for å innfri. For å få til det, kreves det et liv på nesten konstant reisefot.

- Jeg regner med å være hjemme i Norge og hos familien cirka 90 dager i året. Jeg skal spille mest herreturneringer (senior) i år og satse på rangeringen der. Jeg ønsker å være blant de 500 beste i verden før året er omme, sier Ruud til NTB.

Vil vinne Ruud satser på juniorklassen bare i Grand Slam-turneringer i år. - Målet er å vinne en av disse. Nå sist i Kina der de åtte beste juniorene i verden var med, ble jeg nummer to. Det gir meg selvtillit og tro på at jeg kan vinne en junior Grand Slam.

- Jeg har kanskje en del å jobbe med når det gjelder fleksibilitet (mykhet). Jeg står ikke i spagaten og kan spille slik Novak Djokovic gjør.

- Dette kan jeg jobbe med. Det vil gjøre at jeg beveger meg mykere og lettere rundt på banen. Det vil også være gunstig med tanke på skader, sier Ruud.

Det ligger med andre ord an til en del tøyningsøvelser og stretching framover for Cristian Ruuds sønn.

Nyttig Onsdag var Ruud sammen med Magnus Carlsen, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. De har samme sponsor og snakket om løst og fast over en burger.

- Det er veldig bra for meg å være i dette teamet. Jeg har sittet i sofaen og jublet når Therese og Martin har vunnet, og det samme når Magnus ble verdensmester i sjakk. Vi kan utveksle erfaringer, sier Ruud.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!