SPILTE SOLID: Casper Ruud. Foto: AFP PHOTO / dpa / Daniel Bockwoldt
SPILTE SOLID: Casper Ruud. Foto: AFP PHOTO / dpa / Daniel BockwoldtVis mer

Casper Ruud i US Open-kvalifiseringen

Ruud herjet: - Noe av det beste jeg har sett av ham

Casper Ruud gjorde kort prosess og vant enkelt i første kvalifiseringsrunde til US Open.

Casper Ruud har nå muligheten til å kvalifisere seg for det som i så fall blir hans tredje Grand Slam-turnering i 2018. Denne gangen spiller han om en plass i US Open.

Mot Andrea Arnaboldi, nummer 180 på verdensrankingen, gjorde 19-åringen kort prosess. Det var rett og slett ingen tvil, Ruud kjørte over italieneren og tok seg til neste kvalifiseringsrunde.

- Det var veldig gøy å se. Det var bra fra start til slutt. Det har vært litt stang-ut i det siste. Dette bygger på selvtilliten, helt klart. Planen funket, Casper prøvde å dominere med forehand, og det funket. Casper slo ham rett og slett litt av banen, sier Christian Ruud til Eurosport.

- Noe av det beste jeg har sett

19-åringen, rangert som nummer 143 i verden, åpnet godt - selv om det var en litt heldig ball som ga ham seier i det første gamet. I andre game, var han imidlertid hakket mer overlegen, og tok det enkelt. Eurosport-ekspert Christer Francke var imponert.

- Det er noe av den beste tennisen jeg har sett fra ham. Det må jeg si. Han var best i alt her ute i dag, sier han.

Han utdyper overfor Dagbladet:

- Det var gjennomført fra start til slutt, uten dødpunkter. Jeg ble imponert. Han slo nesten ikke feil på serve, på retur, og han spiller mye bra oppe ved nettet. Det er kult å se at han er så offensiv, sier Francke.

Han legger til at italieneren er en type spiller som passer Ruud bra, og at han får lov til å spille slik han vil. Men selvtilliten ved en seier, er uansett viktig å ta med seg.

Utover i kampen var det ingen tvil. Ruud var klart best mot italienske Arnaboldi. Første sett vant han enkelt 6-2.

Til slutt vant han over to sett med sifrene 6-2, 6-2.

Møter australier

I neste runde venter australske Max Purcell, ranket som nr. 250 i verden. Etter alt å dømme blir det i morgen.

- Han er en kar som server bra, australierne gjør ofte det. De er så gode ved nettet, spiller ofte fort og kan fortstyrre rytmen. Men han er litt ustabil. Sånn Casper spiller nå, har han alle muligheter til å vinne.

- Men det er over 100 plasser som skiller dem, så det er vel en viss forskjell?

- Det sier noe om stabiliteten når det er 100 plasser som skiller dem. Det er ikke uvanlig at en 250-spiller kan gjøre det bra, sier Francke.

Ruud har på det beste vært nummer 108 på verdensrankingen. Det var i fjor sommer. I år har han kvalifisert seg for to Grand Slam-turneringer, som er det største i tennisen. Det var Australian Open i januar, og French Open tidlig i sommer. Nå kan han altså også greie US Open.

Solid premiepott

- Jeg tipper de fleste andre utøverne gleder seg og føler at de er i form. Så lenge jeg klarer å takle varmen og fuktigheten som er i New York, bør spillet mitt kunne sitte, sa Ruud til Dagbladet tidligere i dag.

Kommer Ruud til «hovedtablået» får han 455 000 kroner på konto. Vinneren av singelturneringene for herrer og damer får utrolige 32 millioner kroner.

- Det er viktig å kunne ta seg dit. Det er Grand Slamene disse gutta spiller for. Det er de største turneringene gjennom året. Det er også en del poeng å hente på å kvalifisere seg.

Casper Ruud har hatt en litt annerledes oppladning der han har spilt mest på grus i sommer. US Open går på harcourt. I dag hadde Ruud små problemer med underlaget. Han har for øvrig aldri kvalifisert seg inn til hovedtablået i US Open.