TILBAKE I SPORET: Tore Ruud Hofstad (t.h.) gjør comeback. I første omgang er NM målet. Her foran stafetten i Liberec-VM i 2009 sammen med Odd-Bjørn Hjelmeseth, Petter Northug og Eldar Rønning. Foto: Arnt E. Folvik
TILBAKE I SPORET: Tore Ruud Hofstad (t.h.) gjør comeback. I første omgang er NM målet. Her foran stafetten i Liberec-VM i 2009 sammen med Odd-Bjørn Hjelmeseth, Petter Northug og Eldar Rønning. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

Ruud Hofstad gjør comeback på Beitostølen

Utelukker ikke full satsing.

(Dagbladet): 27. februar 2009 la Tore Ruud Hofstad grunnlaget for det norsk VM-gull i stafett med en strålende tredjeetappe i Liberec. Det skulle vise seg å bli hans hittil siste internasjonale skirenn. Etter at sykdom spolerte hele OL-sesongen 2009/10, valgte skøytespesialisten å legge bort langrennsskiene.  

Men i sommer begynte ryktene å gå om at 32-åringen igjen har begynt å røre på seg. Og nå bekrefter Hofstad at det blir et lite comeback.  

- Planen er å stille i sesongåpningen på Beitostølen. Det store målet for sesongen er 15-kilometeren under NM på Voss. Jeg er blitt utfordret av Kristen Skjeldal, sier Hofstad til Dagbladet.  

- Veldig motivert - Hvor god er formen?  

- Den er faktisk i brukbar form. Men hvordan jeg ligger an i forhold til de beste, er jo umulig å si, poengterer han.  

Ruud Hofstad understreker at det ikke er snakk om noen hundre prosent satsing. Han jobber for fullt i Gjensidige på Lillehammer. Men samtidig utelukker han ikke at lysten kan komme tilbake for fullt.  

- Man skal aldri si aldri. Jeg er i utgangspunktet mosjonist og trener mye mindre enn da jeg var aktiv. Samtidig er jeg veldig motivert for den treningen jeg gjør nå. Det er lystbetont, og vi har et veldig godt treningsmiljø på Lillehammer. Viser det seg at jeg kan henge med, så kan det hende jeg vil satse mer. 

ANKERMANN: Tore Ruud Hofstad hopper over målstreken med et flagg i hånda mens han krysser målstreken som førstemann på VM-stafetten i Oberstdorf i 2005. Foto: Leonhard Föger, Reuters/Scanpix
ANKERMANN: Tore Ruud Hofstad hopper over målstreken med et flagg i hånda mens han krysser målstreken som førstemann på VM-stafetten i Oberstdorf i 2005. Foto: Leonhard Föger, Reuters/Scanpix Vis mer

 - Er det mulig å kvalifisere seg for nasjonal kvote til verdenscupåpningen på Beitostølen?  

- Det er jo en av de tingene som blir veldig spennende å se. Jeg har jo ikke gått mot de beste på over to år, poengterer han.  

Suksess og sykdom Tore Ruud Hofstad slo igjennom med et brak under VM i Val di Fiemme i 2003 — og har en meget imponerende statistikk i mesterskapsløp. Åtte starter har gitt seks medaljer, derav fire gull.  

Samtidig slet han altså mye med sykdom. Men etter at han fjernet mandlene, er helseproblemene også et tilbakelagt stadium.  

- Jeg har vært mye mindre sjuk, fastslår Tore Ruud Hofstad.