Ruud Hofstad ønsker seg Alsgaard

Men Norge har ikke plass.

(Dagbladet.no): Mandag kveld sa Thomas Alsgaard opp trenerjobben i det svenske skilandslaget. Årsaken er, ifølge Alsgaard, stor uenighet med hovedtrener Inge Bråten om lederstrategien.

Bråten sa til Dagbladet.no i går at Norge må snappe opp Alsgaard, som en ressurs for den norske langrennseliten.

Det er slett ikke Tore Ruud Hofstad i mot. For to år siden fikk han hjelp av nettopp Alsgaard med skøyting.

- Det var spennende og lærerikt. Jeg kan godt tenke meg å samarbeide med Thomas på den tekniske biten, sier Ruud Hofstad til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Har feelingen

Ruud Hofstad mener på ingen måte å undergrave tilliten til dagens trenerteam, men tror Alsgaard kan tilføre laget noe ekstra i form av veloverveide råd.

- Han hadde først og fremst meget god skøyteteknikk selv. Thomas fant nye veier å utvikle teknikken på, og hadde feelingen i kroppen, sier det norske VM-håpet til lokalavisa.

Trolig må Ruud Hofstad vente en god stund på nye råd fra Alsgaard. Dagbladet.no snakket i går kveld med sportssjef Åge Skinstad, som fortalte at Norge ikke har noen ledige jobber på landslaget.

GAMLEHELTER: Tore Ruud Hofstad tok stafettgull med Thomas Alsgaard i 2003-VM. Hofstad er positiv til at skikongen kan få en plass i norsk trenerteamet. Foto: Scanpix
GAMLEHELTER: Tore Ruud Hofstad tok stafettgull med Thomas Alsgaard i 2003-VM. Hofstad er positiv til at skikongen kan få en plass i norsk trenerteamet. Foto: Scanpix Vis mer

Han åpner for at Alsgaard kan bli aktuell seinere, og sier at han vil holde kontakt med skikongen.

- Thomas er en kapasitet som alle som driver med ski, bør være interesserte i. Men vi har nå det apparatet vi trenger, og resultatene denne sesongen viser at vi har kontroll, sier Skinstad.

Ikke aktuelt med Norge

Alsgaard sa til Dagbladet.no i går kveld at han for tida er fullbooket med kurs- og seminarvirksomhet, i tillegg til at han fortsetter litt som som svenskehjelper.

- Jeg skjønner uansett ikke problemstillingen, for Norge er ikke aktuelt for meg heller nå. Jeg vil fortsette å hjelpe noen av de svenske gutta, og også noen av jentene, sier Alsgaard.