Ruud Hofstad reiser hjem fra Japan

Erstattes av Estil på 15 km.

SAPPORO (Dagbladet.no): De norske langrennsløperne sleit med sykdom i både Torino-OL og Oberstdorf- VM.

Lørdag fikk den norske troppen Sapporo-VMs første sykdomstilfelle. Da merket Tore Ruud Hofstad (27) de første tegnene på en kraftig forkjølelse.

Landslagslege Knut Gabrielsen sa til Dagbladet.no natt til mandag at det var høyst usikkert om Ruud Hofstad kunne kvikne til før 15 km fristil onsdag.

Estil inn

Hofstad har pådratt seg en forkjølelse og en test mandag viste at han ikke er i slag til å gå onsdag.

Frode Estil tar Ruud Hofstads plass på 15 km-laget, ikke Simen Østensen som landslagsledelsen signaliserte i natt..

- Frode Estil følte selv at skiathlom-løpet ikke var optimalt, og har lyst til å gå et løp til, og i og med at Simen Østensen ikke har følt seg pigg den siste tiden ble det lett å ta ut Frode. Han er viktigere mann med tanke på det som kommer senere, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NTB.

Sår hals og snørr

Ruud Hofstad reiser hjem fra Japan

Hofstad sliter med sår hals og snørr. Sykdommen gjør at han også er uaktuell til stafetten fredag. Han reiser hjem til Norge i morgen, opplyser landslagsledelsen ifølge NTB.

- Klart Tore er skuffet, han får ikke så mange anledninger. Han ble satt på antibiotika lørdag, sier Gabrielsen.

Petter Northug, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger er de andre på 15 km-laget. Landslagstrener Djupvik mener Norge mister en medaljekandidat med Ruud Hofstad ute.

Landslagslege Gabrielsen tror ikke det er stor risiko for at noen av de andre løperne er blitt smittet av Ruud Hofstad.

- Vi regner med at dette ikke er smittsomt. Tore bor alene og spiser for seg selv mens han er syk, sa legen mandag formiddag japansk tid.  

FÅ SJANSER I FRISTIL: Ruud Hofstad skulle gått 15 km skøyting onsdag og kanskje stafetten fredag. Nå må han reise hjem uten å ha deltatt i VM.