Casper Ruud hyller Viktor Hovland

Ruud hyller golfkometen

Tennisprofilen Casper Ruud spiller selv ATP-turneringen i Houston denne uken, men har også øynene rettet mot Viktor Hovlands historiske Masters-start.

TALENT: Viktor Hovland stiller i prestisjeturneringen Masters denne uka. Foto:  David Cannon/Getty Images/AFP
TALENT: Viktor Hovland stiller i prestisjeturneringen Masters denne uka. Foto: David Cannon/Getty Images/AFPVis mer

Torsdag blir 21 år gamle Hovland den første nordmannen i historien som spiller Masters-turneringen i golf på sagnomsuste Augusta.

På startlisten i sesongens første Major deler Hovland plass med alle de store navnene i internasjonal golf. Superstjernen Tiger Woods er blant dem.

Hovland sikret seg den historiske startplassen i Masters etter å ha vunnet verdens mest prestisjetunge amatørturnering, US Amateur, i fjor.

Med seg inn i torsdagens åpningsrunde får han lykkønskninger fra Casper Ruud.

- Herregud som man gleder seg til Augusta Masters i helgen! Bare å ønske lykke til til Viktor Hovland, jeg har troen, skriver tennisprofilen på sin Twitter-profil.

Han mener det norske folk ikke forstår omfanget av det eventyret Hovland er i ferd med å få oppleve.

- Litt synd at 95 prosent av folk hjemme ikke aner hvor stort det er at han skal spille, men for oss andre interesserte er det jo helt enormt, skriver Ruud.

Tennisprofilen er selv en ivrig golfspiller og følger sporten tett. For noen år siden var han skolekamerat med en annen fremadstormende norsk golfspiller, Kristoffer Reitan.

Hovland er også kvalifisert for Major-turneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

Casper Ruud spiller onsdag