Ruud i siste minutt

Ruud van Nistelrooy gjorde 4-3 etter at Everton hadde snudd 0-3 til 3-3 mot United.Vi fulgte Premier League direkte

(Dagbladet.no): Etter to mål fra Louis Saha og Ruud van Nistelrooys mål nummer 100 for Manchester United, så det mørkt ut til pause for Everton.

Men manager David Moyes satset alt på et trippelbytte før han sendte spillerne sine ut på Goodison Park igjen. Francis Jeffers, Alessandro Pistone og Steve Watson ble igjen på sidelinja, mens Tomas Radzinski, Gary Naysmith og Wayne Rooney kom inn.

Rooney skapte umiddelbart hodebry for United-forsvaret, men det var Duncan Ferguson som satte fart på opphentingen. Først stusset han en corner bakover i feltet, og David Unsworth stupheadet inn 1-3 fem minutter etter pause.

Dødballer

Ferguson var igjen sterk i lufta på en corner ti minutter seinere. Det er imidlertid uklart om det var armen hans eller hodet til United-forsvarer John O'Shea som var sist på ballen. Mål ble det uansett.

Utlikningen kom et kvarter før full tid. Thomas Gravesen slo et frispark fra venstrekanten, og mens United-spillerne hadde full kontroll på Ferguson og Rooney, glemte de Kevin Kilbane som kom løpende inn i feltet og umarkert headet inn 3-3.

Rooney misset

Wayne Rooney kunne gitt Everton ledelsen fem minutter før slutt, da Ferguson headet ned i beina hans, men avslutningen gikk like utenfor.

I stedet fikk United-innbytter Cristiano Ronaldo servere et utsøkt innlegg fra høyrekanten i kampens siste minutt.

Ballen skrudde seg rett på panna til Ruud van Nistelrooy som steg opp ved bakerste stolpe og headet forbi en sjanseløs Nigel Martyn.

Wayne Rooney fikk enda en sjanse til å avgjøre alene med Tim Howard, men traff ikke ballen skikkelig da mellomtingen av et innlegg og skudd fra Tomas Radzinski krysset løpebanen hans.

Målfest

Til sammen ble det scoret 29 mål i de åtte kampene i Premier League i dag. Også på White Hart Lane ble det 4-3, men der var det hjemmelaget Tottenham som avgjorde. Debutanten Jermaine Defoe scoret kampens første mål.

Arsenal kontrollerte til slutt inn til 3-1 mot Wolverhampton, som lenge lagde spenning mot gjestene fra London. Det sto 1-1 til det var gått nesten et kvarter av andre omgang, og Wolves hadde sine muligheter til ledelse.

Liverpool lå under to ganger mot Bolton, men klarte til slutt 2-2. Newcastle passerte Liverpool på tabellen med 3-1-seieren, og ligger på fjerdeplass med bedre målforskjell enn Charlton som møter Chelsea i morgen.

Ronny scoret

Ronny Johnsen scoret 2-0-målet da Aston Villa slo Eirik Bakkes Leeds, som fortsetter å kjempe forgjeves mot nedrykkstrusselen.

Debutanten Jonathan Stead scoret kampens eneste mål for Blackburn, som tok en sterk seier borte mot Middlesbrough på Riverside. Southampton og Fulham spilte dagens eneste målløse kamp.

AVGJORDE: Ruud van Nistelrooy feirer 2-0-målet sammen med tomålsscorer Louis Saha og Mikael Silvestre på Goodison Park. Van Nistelrooy scoret også det avgjørende 4-3-målet etter en inponerende opphenting fra Everton.
MATCHVINNER: Kolo Toure (t.v.) feirer den avgjørende 3-1-scoringen sin mot Wolves sammen med Sol Campbell.
UAVGJORT:</B> Boltons Per Frandsen og Liverpools Steven Gerrard i duell under 2-2-kampen på Reebok Stadium.