Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud med bestenotering på verdensrankingen

Casper Ruud klatrer én plass til 53.-plass på den ferske verdensrankingen i tennis. Det er 21-åringens høyeste plassering noensinne.

KLATRER: Casper Ruud gjør et lite byks på verdensrankingen. FOTO: TONY ASHBY / AFP
KLATRER: Casper Ruud gjør et lite byks på verdensrankingen. FOTO: TONY ASHBY / AFP Vis mer

Tennistalentet, som for tiden spiller ATP Cup i Australia, går ned sju poeng, men likevel opp én plass. Ruud hadde ligget på 54.-plass på verdensrankingen siden slutten av november.

Et større rankingbyks kan Ruud vente seg i neste uke. Den svært imponerende innsatsen i ATP Cup, der nordmannen har slått både John Isner og Fabio Fognini, kan gi ham nok rankingpoeng til å ta steget inn blant topp 50 i verden.

- Jeg tror at jeg kanskje om en ukes tid bryter inn på topp 50 for første gang. Det er noe jeg har hatt som mål, sa Ruud til NTB søndag.

NY UTFORDRING: En ny utfordring i sosiale medier tar av. Martin Ødegaard, Casper Ruud og Johannes Høsflot Klæbo er blant de som klarer den. Vis mer

Nadal på topp

Hans lagmakker i ATP Cup, Viktor Durasovic, er rangert på 329.-plass. De er de eneste norske herrespillerne blant de 1000 beste på verdensrankingen.

Helt i toppen av verdensrankingen troner spanjolen Rafael Nadal fortsatt øverst, med Novak Djokovic (Serbia) og Roger Federer (Sveits) på de neste plassene.

Årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, starter 20. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media