Skattelistene:

Ruud med enorm inntekt

Friidrettsstjernene Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm hadde et godt 2022 inntektsmessig, men blir likevel slått av norsk tennisstjerne.

GODT ÅR: 2022 virket tilsynelatende som et godt år for Ruud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GODT ÅR: 2022 virket tilsynelatende som et godt år for Ruud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud er den norske idrettsstjernen som skal ha hatt størst inntekt i 2022, ifølge skattelistene.

Det kommer frem i Skatteetatens likningstall for 2022, som ble offentliggjort onsdag.

I 2022 skal Snarøya-gutten ha håvet inn en inntekt på i overkant av 31,4 millioner kroner. Det er en solid oppsving fra året før.

FRUSTRERT: Casper Ruud kranglet med dommeren da han røk ut av US Open. Video: discovery+ Vis mer

Ruud hadde en meget sterk fjorårssesong og kom til finale i både Roland-Garros og US Open. Tennisesset var på sitt beste rangert som nummer to i verden.

Rett bak Ruud, finner man Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm på topplista innktektsmessig. Ingebrigtsen tjente drøyt 11, 2 millioner kroner mens Warholm fulgte like bak med en inntekt på 10, 2 millioner kroner.

STJERNER: Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNER: Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Johannes Thingnes Bø hadde også et godt inntektsbringende fjorår. Skiskytterstjernen står oppført med en inntekt på 10 142 436 kroner.

Skatteetatens likningstall fra 2022 viser at Arsenal-spiller Martin Ødegaard har størst formue med 120,7 millioner kroner.

Magnus Carlsen, som står oppført med en inntekt på 955 257 kroner i 2022, har en formue på drøye 102 millioner og følger like bak Arsenal-stjernen.

ARSENAL-STJERNE: Martin Ødegaard før EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
ARSENAL-STJERNE: Martin Ødegaard før EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Manchester City-stjerna Erling Braut Haaland står bokført med en formue på 3,7 millioner kroner, ifølge skattelistene. Forbes har tidligere anslått at jærbuen har en inntekt på minst 40 millioner dollar.

Flere av Norges idrettsstjerner tjener sine penger i utlandet og betaler da også skatt i utlandet. Inntekten/formuen registrert i skattelistene kan derfor, i noen tilfeller, være upresis.