Ruud med i landslagstroppen

Overrasket Odd-back. Se troppen.

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet.no): Odd Grenlands Espen Ruud ble overraskende tatt ut i Åge Hareides 23-mannstropp til hjemmekampene mot Malta (2. juni) og Ungarn (6. juni).

Høyrebacken får plassen på bekostning av LSKs Anders Rambakk fordi han er sterke offensivt, sa Hareide på pressekonferansen på Ullevaal i dag.

- Han har en god innleggsfot, han er blitt tøffere defensivt og han er god én mot én, sier Hareide til Dagbladet.no.

Odd-backen ble oppringt av en kamerat som hadde sett uttaket på TV. Nå stiller han på samling i Oslo neste tirsdag.

- Det var veldig overraskende. Jeg gleder meg nå, sier Ruud til Dagbladet.no. Han var med på landslagets treningsleir til Manchester tidligere i år, men har ikke A-kamper for Norge. Enda.

- Det har jo ikke gått så veldig bra for laget i år, men selv føler jeg meg i bra form. Nå går jeg selvfølgelig for å spille meg inn på landslaget, sier han.

 
Daniel Braathen er også inne i landslagsvarmen igjen. RBK-angriperen har vært ute siden Hellas-kampen i oktober 2006.

Også Branns Jan Gunnar Solli er tilbake i troppen.

VIL SPILLE SEG INN: Espen Ruud vil gjøre seg til fast inventar på landslaget. Foto: Scanpix
VIL SPILLE SEG INN: Espen Ruud vil gjøre seg til fast inventar på landslaget. Foto: Scanpix Vis mer

- Daniel er alltid en spennende spiller, fordi han har egenskaper som styrke og fart, sier Hareide, som tok ut en skadet Fredrik Strømstad i troppen.

- Det er usikkert om han kan være med, sier Hareide.

Han ville ikke være med på at Norge på død og liv trenger seks poeng. Hareide mener landslaget bare skal tenke på seg selv.

- Så får vi telle opp poengene når kvaliken er ferdig, sier Hareide.

Landslagssjefen presenterte uttaket som en 23-mannstropp. Men da navnene ble talt opp fantes det bare 22 på papiret, 20 utespillere og to keepere.

Daniel Fredheim Holm, Vålerenga-spissen, var uteglemt. Hareide tar det med meget godt humør og legger skylda på en navnløs sekretær.

- Vi snakket om at vi kom til å få spørsmål om to Danieler (Holm og Braaten), og jeg hadde tenkt å si det var «kjempekjekt», gliser Hareide.

Ruud med i landslagstroppen
Ruud med i landslagstroppen
GLEMTE EN DANIEL: Da Åge Hareide leverte ut troppen til pressen manglet Daniel Fredheim Holm. VIF-spissen var en av de første landslagssjefen noterte ned, bedyrer han.