Ruud mot argentiner i Australian Open

Norges beste tennisspiller Christian Ruud møter argentineren Lucas Arnold i første runde i Det åpne australske mesterskapet i tennis, som begynner på mandag. Dersom nordmannen vinner kan han få langt tøffere motstand i neste runde. Der står trolig verdens tredje beste tennisspiller, spanjolen Alex Corretja.

Spanjolen er seedet som nummer to i turneringen. Ruud, som tidligere kan vise til en kvartfinaleplass i Grand Slam-turneringen Australian Open, er godt forberedt på oppgaven som venter. Christian Ruud (26) har satt seg som mål å være blant mellom de 30 til 50 beste tennispillerne i verden i år. Skal han klare det, må han viser hva han duger til i Australia. Turneringen er en av verdens fire største, med flere millioner dollar i premiepotten. I tillegg er det mulig å sanke mange ettertraktede poeng, som rankinglistene baseres på.

Favoritt

Argentineren Lucas Arnold er for tiden rangert som den 113. beste tennispilleren i verden. Ruud er hakket foran. Han ligger på 86 plass på listen. Dermed har Christian det psykologiske overtaket, i tillegg til at han er mer erfaring med store turneringer enn sin to år yngre motstander.

En annen nordmann som har imponert veldig det siste året er Jan Frode Andersen. Han er ikke direkte-kvalifisert til Australian Open slik som sin kollega Christian Ruud, men han har denne uken spilt to av tre kvalifiseringskamper til turneringen. Den siste vant han i morges mot sør-afrikaneren Wesley Whitehouse. Andersen vant med settsifrene 6-3, 6-4, og kampen var over på under en time. Det er imponerende, ettersom Whitehouse er spådd en lovende karriere. I fjor sommer vant han nemlig junior-Wimbledon i London.

I natt spiller Jan Frode Andersen kvalifiseringsfinale mot svenske Fredrik Johnsson. Han er rangert som nummer 212 i verden, over 50 plasser bak nordmannen. Skulle Jan Frode vinne, vil det være første gang i norsk sportshistorie at to nordmenn deltar i samme Grand Slam-turnering.

SLÅR SEG OPP: Christian Ruud klatrer stadig oppover på ATP sine rankinglister.